AirBridgeCargo Helsinkiin - uudella rahtireitillä lentää myös Boeing 747-8F

AirBridgeCargo_7478_flyFinland_harrikoskinenHelsinki-Vantaa on uusin lisäys AirBridgeCargon kasvavaan rahtiverkostoon. Kahdesti viikossa mm. Boeing 747-8F -koneella (kuva vasemmalla) operoitava reitti käynnistyi 26. tammikuuta. Uusi rahtireitti mahdollistaa tavaroiden kuljettamisen Euroopan ja Aasian välillä entistä nopeammin.

Maanantaisin ja perjantaisin operoitava rahtireitti kulkee Moskovan Sheremetjevosta Helsinki-Vantaalle, josta se jatkuu Frankfurtin kautta takaisin lähtökentälle Moskovaan.

ABC:n asiakkaat pääsevät kiinni entistä nopeampiin yhteyksiin Euroopan ja Aasian välisessä rahtiliikenteessä. Uuden reitin myötä rahti kulkee nopeasti ja luotettavasti Aasiasta Helsinki-Vantaalle ja takaisin Aasiaan 48 tunnin aikana.

"Viime vuosien aikana olemme menestyksekkäästi kasvattaneet kuljetusmääriä Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta Eurooppaan tarjoten asiakkaillemme kapasiteettia heidän tarvitsemiensa reittien mukaisesti", totesi AirBridgeCargon myynnistä ja markkinoinnista vastaava apulaisjohtaja Robert van de Weg.

"Uusi Helsinki-Vantaan reitti auttaa meitä tukemaan tuontia ja vientiä, joka tarvitsee suoran reitin Helsinkiin. Tarjoamme myös kuorma-autokuljetuksia Baltiaan ja Skandinaviaan", jatkoi van de Weg.

ABC_747_8F_1Viimeisten viiden vuoden aikana AirBridgeCargo on ollut yksi nopeimmin kasvavista rahtiyhtiöistä. Euroopan markkinoilla se on kasvanut keskimäärin yhdeksän prosentin vuosivauhdilla.

Vuonna 2014 yhtiö kuljetti ennätysmäärän eli 401 000 tonnia rahtia. Kasvua edellisvuoteen oli 17,6 prosenttia. Täyttöaste oli 72,6 prosenttia, joka on yli alan keskiarvon.

ABC tarjoaa viikoittain 218 aikataulunmukaista rahtilentoa 11 maahan sekä yli 400 jatkoyhteyttä 48 tunnin toimitusajalla lähes kaikilla reiteillään lähtö- ja määräkentän välillä yhtiön Moskovan hubin kautta.

AirBridgeCargo Airlines on osa Volga-Dnepr Groupia. ABC:n rahtilaivastossa on nykyisin 13 Boeing 747 -rahtikonetta. Niistä neljä on 747-400ERF-, kolme 747-400F- ja kuusi Boeingin uusinta mallia olevaa 747-8F-rahtikonetta. Laivaston keski-ikä on vain neljä vuotta.