Airbus ja Zodiac vievät matkustamon moduleina laajarunkokoneen rahtitilaan

Airbus-Zodiac-Module-mock-up-Airbus ja Zodiac Aerospace ovat aloittaneet yhteistyön, jossa lentomatkustajille kehitetään ja markkinoidaan uudenlaista matkustamoa laajarunkokoneen rahtitilaan. Kehitettävä moduli sopisi olemassaolevaan matkustajakoneen rahtitilaan ja antaisi lentoyhtiöille mahdollisuuden erottua muista. Ensimmäisenä ratkaisu on määrä esitellä Airbus A330-koneessa vuoteen 2020 mennessä.

Airbus-Zodiac-Module-1-Laajarunkokoneen rungon alaosien rahtitiloihin rakentuva matkustamo mahdollistaisi uudenlaisia palveluja leikkipaikoista baareihin, kokoustiloihin tai nukkumistiloihin saakka. Matkustajakokemuksella erottuminen on yksi lentoyhtiöiden kilpailuvaltteja.

Tarjottava modulaarinen ratkaisu mahdollistaisi rahtitilan ja matkustamon vaihdoksen jopa tyypillisen lentokoneen käännön aikana. Kehitettävä ratkaisu ei vaikuta olemassaolevan rahtitilan järjestelmiin.

Lentoyhtiöille tarjotaan ensimmäisenä viranomaishyväksyttyä ratkaisua Airbus A330 -koneisiin. Moduuli olisi jälkiasennettavissa nykyisiin koneisiin vuoteen 2020 mennessä. Osapuolet tutkivat myös Airbus A350 XWB -koneisiin tarjottavaa ratkaisua.

Airbus-Zodiac-Module-2-Airbusin ja Zodiac Aerospacen Hampurin AIX 2018 -messuilla esittelemä ratkaisu perustuu osapuolten kokemukseen tuottaa ratkaisuja lentokoneiden alarunkoihin. Niissä on jo aiemmin ollut kiinteänä asennuksena miehistön lepotiloja.