Airbus julkisti A350 XWB -nettilehden ja koneen ensilennon miehistön

a350_magazine_airbusAirbus valmistautuu parhaillaan A350 XWB -koneen ensilentoon. Kone on jo nähty rullaamassa Toulousen kentällä. Tiistaina konevalmistaja julkisti ensilennon miehistön. Samalla ilmestyi A350 XWB Magazine -nettilehden ensimmäinen numero. Se on saatavissa myös Apple- ja Android-padeille.

Koneen ensilennolle lähtee kansainvälinen kuusihenkinen miehistö. Siinä on ohjaamossa kaksi koelentäjää ja koelentoinsinööri. Matkustamossa on lisäksi kolme koelentoinsinööriä.

A350_XWB_First_fligth_airbusAirbusin pääkoelentäjä Peter Chandler toimii lennon kapteenina. Hän on työskennellyt yhtiössä vuodesta 2000. Perämiehenä on koelentäjä Guy Magrin, joka on myös A350 XWB -projektilentäjä. Lisäksi ohjaamossa on koelentoinsinööri Pascal Verneau.

Matkustamon puolella koelentoja varten asennettujen laitepaneelien ääressä lennon etenemistä valvoo kolme koelentoinsinööriä:  Patrick du Ché, Emanuele Constanzo ja Fernando Alonso (kuvassa miehistö on samassa järjestyksessä vasemmalta alkaen).

A350 XWB Magazinen ensimmäisessä numerossa tutustutaan tarkemmin ensilennon miehistöön, käydään lentosimulaattorissa ja nähdään nopeutettu video koneen osien saapumisesta kokoonpanoon. Lisäksi kerrotaan miten varmistutaan, että uusi kone on todella valmis ensilennolleen.

 

A350 XWB Magazinen ensimmäinen numero

Lue myös: