Airbusin Fly Your Ideas -kilpailun toinen kierros käyntiin

Fly_your_ideas_with_airbusAirbusin ilmailun kestävää kehitystä edistävä Fly Your Ideas -innovaatiokilpailu on edennyt toiselle kierrokselle. Yli 600 kilpailuun ilmoittautuneesta opiskelijatiimistä pääsi jatkoon 100 tiimiä viideltä eri mantereelta. UNESCOn tukemaan kilpailuun ilmoittautui kaksi suomalaista tiimiä, joista kumpikaan ei pääsyt jatkoon.

Tiimeillä on nyt aikaa 12.4.2013 saakka tutkia, testata ja kehittää ideoitaan. Kehitystyö on opiskelijoiden vastuulla, mutta jokaisella joukkueella on Airbusilta oma mentori, joka tukee ja kannustaa opiskelijoita ja kyseenalaistaa heidän ratkaisujaan.

”Fly Your Ideas on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskelijoille päästä tutustumaan alaan, joka työllistää välillisesti ja välittömästi yli 56 miljoonaa ihmistä maailmassa”, Airbusin suunnittelujohtaja ja Fly Your Ideas -kilpailun suojelija Charles Champion sanoo.

Opiskelijat kisaavat paikasta viiden finalistitiimin joukossa. Finalistit esittelevät ideansa airbusilaisista ja alan asiantuntijoista koostuvalle tuomaristolle 12.6.2013 Hampurissa. Palkintoseremonia pidetään 13.6. Pariisissa UNESCOn päämajassa. Voittava tiimi saa 30 000 euroa ja mahdollisuuden isännöidä innovaatioviikkoa kampuksellaan Airbusin asiantuntijoiden avulla. Toiseksi tullut joukkue saa 15 000 euroa.

Kilpailun aihealueita ovat tällä kertaa energia, tehokkuus, kestävä kasvu, liikenteen kasvu, matkustuskokemus tai yhteisön huomioiminen.

Fly Your Ideas 2013 -kilpailuun ilmoittautui 6089 opiskelijaa joista ensimmäiselle kierrokselle osallistui 2556 opiskelijaa, 618 tiimiä, 82 kansallisuutta. Toisella kierroksella mukana on 441 opiskelijaa, 102 tiimiä, 48 kansallisuutta. Tiimejä on tukemassa yli 200 mentoria, arvioijaa ja asiantuntijaa Airbusilta.

UNESCO tukee vuoden 2013 innovaatiokilpailua korostaakseen insinööritaitojen tärkeyttä kestävän tulevaisuuden luomisessa ja kannustaakseen uusia kykyjä insinööriuralle.