Airbusin ja GEDC:n monimuotoisuuspalkinto tyttöjä tekniselle uralle kannustavalle hankkeelle

Airbus_noseAirbus ja insinööritieteiden rehtoreiden foorumi GEDC (Global Engineering Deans Council) myönsivät tämän vuoden GEDC Airbus Diversity Award -palkinnon Marita Chengille. Hän on perustanut Robogals Global -hankkeen, joka kannustaa 10–14-vuotiaita tyttöjä valitsemaan teknisen uran.

Robogal-ohjelmaan sisältyy työpajoja, koulutusta, opiskelijahaasteita, Robogal-lähettiläsohjelma sekä erillinen kampanja ohjelman viemiseksi maaseudulle ja pienille paikkakunnille.

Tähän mennessä Robogals on saavuttanut yli 20 000 tyttöä maailmassa. Työn tekevät lähinnä yliopisto-opiskelijat vapaaehtoistyönä. Kuudessa vuodessa hanke on levinnyt yhdestä yliopistosta kansainväliseksi organisaatioksi.

Airbus ja GEDC uskovat, että kaikenlaisten ihmisten, olipa heidän taustansa mikä tahansa, pitää päästää vaikuttamaan yhteiseen tulevaisuuteemme. Vielä tarvitaan kuitenkin paljon työtä ennen kuin insinöörikunta heijastaa sitä ympäröivää yhteiskuntaa.

”Airbusille etsimme jatkuvasti uusia tapoja innovoida. Tämä edellyttää monimuotoisia tiimejä, joissa hyödynnetään jokaisen vahvuuksia. Tämänvuotinen voittaja teki meihin vaikutuksen hankkeellaan, mutta hän on myös ymmärtänyt, että paras tapa edistää monimuotoisuutta on luoda selvä ohjelma toisten jäljiteltäväksi”, sanoo Airbusin suunnittelujohtaja Charles Champion.

Kolme finalistia valittiin yli 20 kandidaatin joukosta. Ehdokkaita oli 12 eri maasta. Finalistit esittelivät ideansa arviointikomitealle aiemmin tällä viikolla. Valintaperusteissa keskityttiin hankkeen mitattavaan menestykseen, idean siirrettävyyteen ja ihmisten innostamismahdollisuuksiin.

Australialainen Marita Cheng saa 10 000 dollaria työnsä jatkokehittämiseen.