AirlineRatings.com: Qantas jo neljättä kertaa peräkkäin maailman turvallisin lentoyhtiö

Qantas_A380Airlineratings.com rankkasi neljättä kertaa turvallisimmat lentoyhtiöt. Voiton vei jälleen australialainen Qantas. Ykköspaikan takasi 90-vuotiaan yhtiön ilman onnettomuuksia sujunut suihkukoneaikakausi. Kaikkiaan vertailussa listattiin 20 turvallisinta lentoyhtiötä. Kuusi niistä on Euroopasta ja mukana on myös Finnair.

Qantasin jo neljättä kertaa valtaamaan ykköspaikan takana on yhdeksäntoista yhtiötä. Ne Airlineratings.com ilmoittaa ainoastaan aakkosjärjestyksessä ilman kannanottoa keskinäiseeen järjestykseen.

qantas_tailsMuut yhtiöt ovat: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways,  Delta Air Lines, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines, Virgin Atlantic ja Virgin Australia.

Sivuston mukaan 20 parasta yhtiötä ovat aina etulinjassa turvallisuusinnovaatioiden kanssa ja ottavat käyttöönsä uusimmat lentokoneet. Tuloksien kerrotaan perustuvan myös kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n IOSA-auditointeihin sekä Yhdysvaltain ilmailuviranomaisen FAA:n ja kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n tilastoihin.

 Airlineratings.comin mukaan turvallisimmat halpalentoyhtiöt olivat aakkosjärjestyksessä:  Aer Lingus, Flybe, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Jetstar Asia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling ja Westjet.

Mukana ovat vain kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n IOSA-auditoinnin läpikäyneet halpalentoyhtiöt. Edellisvuodesta listalta putosivat mm. Ryanair, Volaris. Listalle nousi Jetstar Asia.

Kaikkiaan selvityksessä mukana olleista 428 lentoyhtiöstä vain 148 sai Airlineratings.com:n seitsemän tähteä. Lähes 50 yhtiötä sai vain kolme tähteä. Nejätoista lentoyhtiötä sai vain yhden tähden. Turvattomimpien hännillä olivat lentoyhtiöt Afganistanista, Indonesiasta, Nepalista ja Surinamista.

Seitsemän tähden listalle päästäkseen on läpäistävä IOSA-auditointi, pysyttävä pois EU:n mustalta listalta, kuolemaan johtaneita onnettumuuksia ei saa olla tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, yhtiön on oltava FAA:n hyväksymä ja lisäksi lentoyhtiön kotivaltion on täytettävä ICAO:n kahdeksankohtaiset turvallisuusparametrit.

Lue myös muita lentoturvallisuusaiheisia uutisiamme: