AL: Koelentokeskus siirtyy Hallista Pirkkalaan etuajassa

MLU_HN_1Ilmavoimien Koelentokeskus muuttaa Jämsän Hallista Pirkkalaan jo 1. heinäkuuta, kertoo Aamulehti. Puolustusvoimien säästötoimiin liittyvän siirron on aiemmin kerrottu tapahtuvan vasta vuonna 2014. Koelentokeskus jatkaa Ilmavoimien Materiaalilaitoksen alaisuudessa, kunnes se 2015 alusta alkaen on osa Satakunnan Lennostoa.

Koelentokeskus on vastannut mm. Hornetien MLU-2-päivitykseen liittyvistä koelennoista ja asejärjestelmien integraatiosta (kuva). Halliin jää vastaisuudessakin kuitenkin jonkin verran Ilmavoimien henkilöstöä koelentämään Patrialta huolloista valmistuvia koneita.

Satakunnan Lennoston operatiiviset F/A-18 Hornetit siirretään Rovaniemen ja Rissalan tukikohtiin, mutta Pirkkala pysyy tukeutumispaikkana Koelentokeskuksen hävittäjien myötä. Nykyisen Tukilentolaivueen kuljetuskoneet siirtyvät Tikkakoskelta Pirkkalaan.

Myös Ilmavoimien Teknillinen Koulu Hallissa on lopettelemassa toimintaansa. Ensimmäiset alokkaat astuivat palvelukseen Hallissa kesäkuussa 1972. Viimeiset varusmiehet poistuivat varuskunnan portista tänään 20. kesäkuuta.

 

Lue myös: