Alkuvuonna 3,3 miljoonaa lentomatkustajaa ylitti ulkorajan - valtaosa Helsinki-Vantaalla

Raja_bordercontrolKuluvan vuoden tammi-syyskuussa ulkorajat ylittävän lentoliikenteen kokonaismäärä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa. Rajanylitysten määrä kasvoi noin 2,2 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Vilkkainta rajaylittäminen oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jonka kautta ulkorajan ylitti vertailukaudella 3,2 miljoonaa matkustajaa. Loppuvuoden (1.10.–31.12.2014) ennusteissa ulkorajojen matkustajamäärät ovat kokonaisuudessaan noin 1 007 000 matkustajaa. Kasvua viime vuoteen on arvion perusteella noin neljä prosenttia.

JAL_HK_4Finavian lentoasemien kokonaismatkustajamäärä oli samalla ajanjaksolla 14,9 miljoonaa, ja kasvua oli 3,4 prosenttia. Vuonna 2013 Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä yli ensimmäisen kerran 15 miljoonan rajan.

Liikenteen kasvu kohdistuu erityisesti Aasian liikenteeseen ja eniten rajanylityksiä ovat lisänneet Kiinan, Korean ja Japanin kansalaiset.

Keskimäärin ulkorajan ylittää päivittäin 11 000 matkustajaa ja parhaimmillaan ulkorajaliikenteessä ennustetaan olevan lähes 16 000 matkustajaa yhden päivän aikana.

Lue lisää kuluvan vuoden rajaliikenteestä lokakuisesta uutisestamme: