Atlas Airin Boeing 767 -rahtikoneen ohjaamoäänitallennin löytyi merenlahdesta

AtlasAir_NTSB_searchYhdysvalloissa 23. helmikuuta tuhoutuneen Atlas Airin Boeing 767-300ER -koneen ohjaamoäänitallennin (CVR) on löydetty. Tallennin on lähtetty NTSB:n laboratorioon Washingtoniin. Sen odotetaan avaavan onnettomuuteen johtaneita syitä merkittävästi.

Atlas Air -yhtiön Boeing 767-300ER -rahtikone syöksyi jyrkässä kulmassa ja kovalla nopeudella matalaan merenlahteen Texasissa lähellä Anahuacin kaupunkia. Lentäjät eivät ehtineet lähettää hätäkutsua. NTSB kertoi 25. helmikuuta, että maahansyöksy tallentui ainakin yhteen turvakameraan.

AtlasAir_CVR_ntsbNyt tutkijat ovat löytäneet CVR-tallentimen, jonka purkamisen jälkeen tutkinta saanee paljon arvokasta lisätietoa koneen viimeisistä vaiheista. Lentoarvotallentimen etsintä koneen putoamisalueelta jatkuu edelleen.

Kaikkien kolmen koneessa olleen lentäjän nimet on jo julkistettu. Kaksi heistä oli jo aiemmin kerrotun mukaisesti Atlas Airin lentäjiä ja kolmas mies oli jumpseat istuimella lentänyt Mesa Airlinesin lentäjä. Heidän omaisilleen on aloitettu rahankeruu Yhdysvalloissa. Keräyksiin on muutamassa päivässä osallistunut tuhansia ihmisiä ja asetetut 125 000 ja 250 000 dollarin summat ovat jo lähes täynnä.

Lue myös: