ATOL-amfibiolentokone tekee ensiesiintymisensä Sodankylän Arctic AirShow -tapahtumassa

ATOL_ensilento_4Sodankylän Arctic AirShow 2015 -tapahtuma tekee ilmailua tunnetuksi Pohjois-Suomessa. Lentonäytöksessä taivaalla nähdään mm. Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjä. Mukana on myös kotimainen ATOL-amfibiolentokone, joka tekee tapahtumassa ensiesiintymisensä.

Turun lentonäytöksen kanssa samana päivänä 6. kesäkuuta järjestettävä Arctic Airshow juhlistaa  50 vuotta täyttävää Sodankylän Ilmailukerhoa. Suomen kenties pohjoisimmassa ilmailutapahtumassa on mukana toimijoita ilmailun eri aloilta. Pohjoisen taivaalla on paljon nähtävää ja esittelyssä on useita ilmailulajeja.

Kaksipaikkaisen vedestä ja maalta operoita ATOL 650 LSA -amfibiolentokone teki ensilentonsa huhtikuussa ja nyt se esiintyy kahdesti Sodankylässä. Pienkoneiden lisäksi taivaalla nähdään laskuvarjourheilua, lennokkeja, taitolentoesitys ja lukuisia esityslentoja.

IMG_8438Mukana on myös Ilmavoimien Valmet L-70 Vinka sekä F/A-18 Hornet. Oman lisänsä tapahtumaan tuo myös Lapin pelastushelikopteri Aslak.

Arctic AirShown yhteydessä järjestetään myös Fly in, joka tarjoaa erityisohjelmaa paikalle saapuville pienkoneille.

Arctic AirShow 2015 -tapahtuman järjestää Sodankylän Ilmailukerho ry. ja pääyhteystyökumppaneita ovat Sodankylän kunta, Suomen Ilmailuliitto ja Suomen lentopelastusseura. Tapahtuma alkaa kello 10.00 ja päättyy kello 17.00.

Sodankylän kunnan ylläpitämä lentoasema valmistui jo vuonna 1940. Lentoasema on nykyisin valvomaton lentopaikka eikä sinne  ole reittiliikennettä. Vuodesta 1966 lähtien kenttä on ollut Sodankylän Ilmailukerho ry:n ja ilmailuharrastajien käytössä.

Ilmailijoiden käytössä on 1500 metriä pitkä ja 30 metriä leveä kestopäällysteinen kiitotie. Sodankylän lentokentältä operoi myös pelastushelikopteri Aslak.

Lentoposti.fi -tapahtumat: Arctic Airshow 2015

 Lue myös: