Kotimaisella taitolentoryhmä Arctic Eaglesillä riittää kysyntää

ArcticEagles_2Kaikkiaan noin 80 vuoden taitolentokokemuksen omaava Arctic Eagles -ryhmä on kysyttyä ohjelmaa kesän lentonäytöksissä ja ilmailutapahtumissa. Se avaa näytöskautensa tänään 19. toukokuuta Pirkkalassa Satakunnan lennoston avointen ovien -tapahtumassa.

Arctic Eagles leireili Oripään lentokentällä 11. - 13. toukokuuta harjoitellen kuvioitaan kesän lentonäytöskaudelle. Luvassa on näyttävää ohjelmaa.

Osastotaitolentoa kolmella kaksitasokoneella on luvassa Pirkkalan lisäksi kesäkuussa Turun lentonäytöksessä ja Kauhavalla Lentäjien Juhannus -tapahtumassa sekä elokuussa Malmin Helsinki International Air Show:ssa.

"Myös muista tapahtumista on keskusteltu mutta sopimuksia ei ole vielä tehty", kommentoi Tapio Pitkänen.

Arctic Eagles jatkaa taitolentolegenda Seppo Saarion johtaman Red Birds -taitolentoryhmän perinteitä: osastotaitolentoa kolmella kaksitasokoneella. Kaikki osaston kolme erityyppistä experimental-luokan konetta ovatkin Saarion rakentamia. Kaikki lentäjät ovat Turun Lentokerhon jäseniä.

ArcticEagles_3Lentäjillä on yhteensä noin 80 vuoden kokemus taitolentämisestä.

Raimo Nikkanen on kokenut Turun lentokerhon taitolentäjä noin 30-vuoden kokemuksella. Tapio Pitkäsen kokemus on vastaava ja miehelllä on menestystä myös taitolennon SM- ja PM-kisoista. Ryhmän tuorein jäsen Miikka Rautakoura on lentänyt taitolentoa jo 20 vuotta sitten Ilmavoimien riveissä.

Osaston ohjelma koostuu kaikkiaan 17 eri liikkeestä, joista 11 lennetään osastossa. Ryhmän tavaramerkki on aura (kuvassa), jossa koneet 2 ja 3 ovat ryhmittyneet koneen 1 siivelle sen molemmin puolin.

"Kenties suurimpana haasteena meillä on erilainen konekalusto, joiden nopeusalueet ja liikehtimiskyvyt on huomioitava", kuvailee Pitkänen osastotaitolennon suorittamista.

Muoto pyritään säilyttämään mahdollisimman tiiviinä. Jonomuoto sekä rivimuoto ovat muut lennettävät muodot. Osaston liikkeet on suunniteltu siten, että ne olisivat koko ajan yleisön nähtävillä.


Arctic Eagles 2015

ArcticEagles_1Nro 1 Raimo Nikkanen
Pitts S1 Special, tunnus: OH-XPA

Nro 2 Tapio Pitkänen 
Ultimate 10-300, tunnus: OH-XSF

Nro 3 Miikka Rautakoura
Christen Eagle II, tunnus: OH-XEA