Baltic Bees surisee kesäkuussa Turun taivaalla (video)

BalticBees_3Turku Airshow on jälleen kertonut uudesta varmistuneesta esiintyjästä. Latvialainen Baltic Bees esiintyy Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä 6.-7. kesäkuuta. Mukana on jo kuusi osastotaitolentoryhmää. Lentokonekuvaajille on näytökseen myynnissä rajoitettu määrä kuvauspasseja, joilla pääsee paikalle myös tulo- ja lähtöpäivinä.

Baltic Bees on tunnettu dynaamisesta lentoesityksestään. Kuusi Aero L-39 Albatros -suihkuharjoituskonetta on maalattu sinikeltaiseen mehiläiskuvioon.

BalticBees_1Kaikilla Baltic Bees -ohjaajilla on vankka lentokokemus sekä sotilas- että siviililentämisestä. Osaston johtaja on Artyom Soloduha, joka opiskeli Ukrainan Ilmailuakatemiassa.

Siellä hän sai myös lentokoulutuksen L-39 Albatros -koneeseen. Osaston muilla jäsenillä on lentokokemusta mm. MiG-15, MiG-17 ja MiG-21-hävittäjistä.

Siviilitaitolentoryhmä Baltic Bees perustettiin 2008, jolloin osastossa oli aluksi kaksi Albatros-konetta. Kuudennen koneensa osasto sai viime vuoden lopussa.

Baltic Bees käyttää Tšekkoslovakiassa suunniteltua ja rakennettua Aero L-39 Albatros -konetta, joka oli entisen Varsovan liiton pääsuihkuharjoituskone. Tyyppi vastaa Ilmavoimien  Midnight Hawks -osaston käyttämää BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskonetta.

Albatroseja rakennettiin vuosina 1971-1999 lähes 3000 kappaletta. Niitä on edelleen tuhansia kappaleita aktiivisessa palveluskäytössä eri maiden ilmavoimissa ympäri maailmaa.

Turkish_Stars_1Suomessa ei ole aiemmin nähty kuutta taitolento-osastoa samassa lentonäytöksessä. Turussa kohtaa kolme suihkukonetaitolento-osastoa: Turkin ylpeys Turkish Stars (kuvassa oikealla), Ilmavoimien tuttu Midnight Hawks sekä Latvian Baltic Bees.

Lisäksi mäntämoottorikoneilla lentävät Norjan ilmavoimien Yellowbirds, Suomen Arctic Eagles ja Turun Lentokerhon Tuulia Team näyttävät mihin potkurikonetaitolentoryhmät pystyvät taivaalla.

Kuvaajapassi tarjoaa parhaita kuvakulmia

Turku Airshow -kuvauspassi harrastajakuvaajille on voimassa lentönäytösviikonlopun ohella myös koneiden saapuessa 4.-5. ja lähtiessä 8. kesäkuuta. Passin lunastaneet liikkuvat johdetusti ryhminä alueella yhdessä median kanssa. Pääosa koneista saapuu perjantaina.

Lauantaina ja sunnuntaina passilla pääsee alueelle tuntia ennen yleisöä pääportista kello 9. Näytöksen aikana kuvauspaikat ovat media-aitiossa.

Kuvauspassin hinta koko ajalle on 125 €. Yksittäisille päiville ei sitä ole mahdollista lunastaa. Tarkemmat tiedot näytöksen nettisivuilla.

www.turkuairshow.fi