Beach-harjoitus tuo kolmen maan ilmavoimien kalustoa Perämeren alueelle

TU_la_CBT_1Ilmavoimat järjestää 20.3.–1.4. monikansallisen Beach 2017 -lentotoimintaharjoituksen Perämeren alueella. 26. maaliskuuta alkavaan harjoituksen lentotoimintavaiheeseen osallistuu lentokalustoa Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan ilmavoimista.

Beach 2017 on osa Pohjoismaiden ilmavoimien välistä Cross Border -toimintaa, jossa osallistujamaiden lento-osastot osallistuvat säännöllisesti yhteisiin lentokierroksiin. Harjoitus on jatkoa vuonna 2016 järjestetylle Beach 2016 -harjoitukselle.

Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen kolmella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä ja yhdellä CASA C-295M -kuljetuskoneella. Ruotsin ilmavoimista mukana on kolme Gripen -monitoimihävittäjää ja TP-86 -suihkukone, Norjan ilmavoimista yksi DA-20 -suihkukone ja Tanskan ilmavoimista kaksi F-16 -monitoimihävittäjää sekä C-130 -kuljetuskone.

Harjoitukseen osallistuvat ilma-alukset toimivat Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohdasta. Harjoituksen toiselle viikolle keskittyvä lentotoiminta suuntautuu Perämerelle Kokkolan edustalta Oulun edustalle ulottuvalla alueelle.

Lentotoimintaa on arkipäivisin kello 8–20. Harjoitushenkilöstöä ja kalustoa toimii harjoituksen aikana myös Lohtajan harjoitus- ja ampuma-alueella.