Blue Angels ja Thunderbirds -taitolentoryhmien hävittäjät onnettomuudessa miltei samaan aikaan

thunderbirds_usafYhdysvaltain merivoimien Blue Angels -taitolentoryhmän F/A-18 Hornet ja ilmavoimien Thunderbirdsien F-16 Fighting Falcon -hävittäjä syöksyivät maahan torstaina. F-16:n ohjaaja pelastautui heittoistuimella ja kone päätyi maahan suhteellisen ehjänä. Hornet sen sijaan räjähti tulipalloksi ja ohjaaja menehtyi.

Thunderbirds-onnettomuus tapahtui iltapäivällä paikallista aikaa lähellä Colorado Springsiä Air Force Academyn valmistujaistilaisuuden ylilennon jälkeen. Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon -koneen ohjaaja käytti heittoistuinta ja pelastautui. Thunderbird 6 tuli maahan aukealle alueelle lähellä Peterson Air Force Basea säilyen suhteellisen ehjänä (kuva twiitissä jutun lopussa).

Presidentti Barack Obama oli läsnä valmistujaistilaisuudessa. Hän ehti tavata heittoistuinta käyttäneen lentäjän onnettomuuden jälkeen.

thunderbirdsMyös Yhdysvaltain merivoimien Blue Angels -taitolentoryhmän McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -hävittäjä joutui onnettomuuteen torstai-iltapäivänä vain tuntia myöhemmin Smyrnassa Tennesseessä.

Kone syöksyi maahan pian lentoonlähdön jälkeen ja räjähti tulipalloksi. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä lentokentältä. Blue Angels oli onnettomuuden tapahtuessa lähdössä harjoituslennolle.

Kumpikin taitolentoryhmä on esiintynyt myös Suomessa. Blue Angels lensi Turussa 1992 ja Thunderbirds samaten Turussa vuonna 2011 (kuvassa yllä).

Alla olevassa twiitissä vasemmalla Thunderbirdsien F-16 ja oikealla Blue Angelsien Hornetin maahansyöksyn aiheuttama tulipallo. T.T.