Boeing 737 kasvatti viikset Movemberin kunniaksi

movember_qantasMiesten terveyttä edistävä ja erityisesti eturauhassyövän tutkimusta tukeva Movember-kampanja on jälleen käynnistynyt marraskuun alussa. Mo tulee sanasta moustache eli viikset. Sellaiset siis pitäisi kasvattaa marraskuun aikana. Kampanja on peräisin Australiasta ja sen kunniaksi Qantas-yhtiön Boeing 737-800 VH-VZO sai komeat viikset radomin alle.

Movemberiin osallistuvat miehet eli Mo Brot auttavat parantamaan miesten terveyttä. Marraskuun ajaksi heistä viiksineen tulee liikkuvia ja puhuvia mainostauluja hyvälle asialle.

Viikset nähtiin ensi kertaa Qantasin 737-koneessa viime vuonna. Nyt ne julkistettiin yhdessä Qantas Wallabies -rugbyjoukkueen jäsenten kanssa. Tilaisuus on saanutkin maailmanlaajuista huomiota.

Movember käynnistyi Melbournessa vuonna 2003 ja on vähitellen laajentunut nykymittoihin. Tänä vuonna viralliset kampanjat järjestetään 12 maassa.

Viime vuonna rekisteröityneitä viiksenkasvattajia oli maailmanlaajuisesti 854 288 ja rahaa eturauhassyövän tutkimukseen ja sairastuneiden tukemiseen kertyi 124 miljoonaa Australian dollaria.

Suomessa Movemberin keräyskohde on Syöpäsäätiön Eturauhassyöpärahasto, joka tukee eturauhasen syövän tutkimusta ja neuvovaa toimintaa. Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa.

Siihen sairastuu lähes 4700 miestä vuosittain. Sairauteen ja sen hoitoon liittyy paljon ratkaisemattomia kysymyksiä, joihin syöpätutkimus voi tuoda vastauksia.

 

Movember Australian nettisivut

Movember Suomen nettisivut

Finnairin Movember-tyyliä vuoden takaa: Facebook