Boeing ja Icelandair allekirjoittivat tilaussopimuksen 737 MAX -koneista

Icelandair_MAXBoeing ja Icelandair ovat allekirjoittaneet lopullisen tilaussopimuksen 737 MAX -koneista. Joulukuussa allekirjoitetun 12 koneen tilaussitoumuksen jälkeen lopullinen konemäärä nousee 16 koneyksilöön. Uuden 737 MAX -koneen kantama riittää kaikkiin yhtiön kohteisiin kummallakin puolen Pohjois-Atlanttia.

Icelandairin 16 koneen tilaus sisältää sekä 737 MAX 8 ja 9 -koneita. Tilaus on listahinnoiltaan 1,6 miljardin dollarin arvoinen. Lisäksi allekirjoitettu sopimus pitää sisällään kahdeksan koneen option.

"737 MAX jatkaa Boeing 757 operaatioitamme saumattomasti ja antaa mahdollisuuden reittiverkostomme laajentamiseen erittäin polttoainetehokkaasti", iloitsee Icelad groupin toimitusjohtaja Björgólfur Jóhannsson.

Icelandair ryhmä operoi 23 Boeing 757-koneen laivastolla matkustaja- sekä rahtiliikennettä. Yhtiö hyödyntää kotikenttänsä Reykjavikin maantieteellistä sijaintia reiteillään Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä. Icelandair operoi yli 25 kohteeseen Euroopassa.

Boeing 757 on myös lähitulevaisuudessa tärkeä osa Icelandair kalustoa, nyt tilattujen koneiden rinnalla. Se sopii mainiosti Pohjois-Atlantin ja Euroopan kattavaan Icelandair reitin verkostoon. Uusi tilaus täydentää nykyistä konekantaa, lisää joustavuutta ja mahdollistaa kasvun.

Boeingin 737 MAX-konetta on myyty jo 1180 ja ne varustetaan tehokkailla ja polttoainetaloudellisilla CFM International LEAP-1B-moottoreilla.