Boeing toimitti 1000:nnen liikennekoneen Kiinaan

China_Eastern_1000th_BoeingBoeing ja China Eastern Airlines juhlistivat 1000:nnen liikennekoneen toimitusta Kiinaan, joka on yksi maailman suurimmista markkinoista. Boeingin ennusteen mukaan Kiina tarvitsee seuraavan 20 vuoden aikana 5360 liikennekonetta joiden arvo on noin 520 miljardia euroa.

Tuhannes juhlakone oli Boeingin Sky-matkustamolla varustettu China Eastern Airlinesille toimittettu 737-800. Yhtiö operoi Kiinan suurinta 737-laivastoa ja kuljettaa vuosittain kaikkiaan lähes 70 miljoonaa matkustajaa.

"Olemme ylpeitä Boeingin ja Kiinan yli 40 vuotta kestäneestä yhteistyöstä. Boeing arvostaa Kiinaa sekä asiakkaana että alihankkijana", sanoo Boeingin liikennekoneyksikön johtaja Ray Conner.

"Nyt toimitettu koneyksilö edustaa niitä valtavia saavutuksia joita olemme yhdessä luottamuksella aikaansaaneet. Boeing on sitoutunut kehittämään yhteistyötä Kiinan kanssa myös tulevina vuosikymmeninä".

Boeingin lentokoneilla on markkinajohtajuus Kiinalaisissa lentoyhtiöissä ja sen koneet tarjoavat luotettavuutta sekä tehokkuutta yli 20 kiinalaisessa lentoyhtiössä.

Kiinalaiset alihankkijat toimittavat erilaisia osia kaikkiin Boeingin valmistamiin liikennekonemalleihin. Nykyisin käytössä olevissa yli 7000:ssa Boengin koneessa on jo käytetty Kiinassa valmistettuja osia ja kokoonpanoja.