Boeingin BBJ ennätyslennolla Tyynenmeren yli

Boeing_BBJ_recordflightBoeingin BBJ (Boeing Business Jet) teki uuden nopeusennätyksen ennalta määritetyllä reitillä, kun se lensi välilaskuttoman lennon Los Angelesista Aucklandiin Uuteen-Seelantiin. BBJ-malliksi modifioitu 737-700-kone lensi 10 479 kilometrin matkan 13 tunnissa 7 minuutissa ja 54 sekunnissa.

Boeingin BBJ ohjelman johtaja kapteeni Steve Taylor sanoo lennon osoittavan konetyypin huimia toimintasäteitä ja aikoja. Ennätyslentoa valvoi Washingtonissa toimiva NAA ( National Aeronautic Association). BBJ lennettiin Aucklandiin VIP-sisustuksen asennukseen.

BBJ lähti lennolleen Los Angelesista reilut 9500 kiloa alle maksimipainojen, joten sisustuksen asentamisen ja matkustajien mukaanoton jälkeenkin konetyyppi tarjoaa parempaa suorituskykyä kuin kilpailijoiden tarjokkaat.

Ennätyslennon tehnyt BBJ on Samsung Electronicsin omistuksessa ja se on varustettu seitsemällä lisätankilla. Koneyksilössä on myös normaalia alhaisempi matkustamon painekorkeus. Normaalin 8000 jalan kabiinikorkeuden sijaan se tarjoaa matkustusmukavuutta 6500 jalan matkustamon painekorkeudella.