Brasilialainen TAM oneworld-allianssiin

tam_b767_net_oneworldBrasilialainen TAM-lentoyhtiö jättää Star Alliancen ja liittyy oneworldiin vuoden 2014 toisen neljänneksen aikana. LATAM-ryhmä vahvisti asian torstaina oneworldin hallituksen kokouksessa Hong Kongissa. Samalla myös LAN Columbia liittyy allianssiin.

TAM:n mukana siirtyy sen paragualainen tytäryhtiö. Chilen LAN on ollut oneworldin jäsen vuodesta 2000. Mukana liitännäisjäseninä ovat myös LAN Argentina, LAN Ecuador ja LAN Peru.

TAM:n tarkaa siirtymispäivää allianssista toiseen ei vielä pystytä sanomaan, mutta yhtiö uskoo prosessin sujuvan joustavasti ja ilman ongelmia asiakkaille.

Siirron jälkeen Finnair Plus -jäsenet ja muiden oneworld-lentoyhtiöiden tasojäsenet saavat pisteitä lentäessään TAM:n tai LAN Colombian lennoilla. oneworldin allianssihinnat kattavat jatkossa myös TAM:n verkoston. oneoworld on alliansseista kattavin ja sisältää oneworld Explorer -maailmanympärihinnat ja Visit South America -lipun.

latam logo hi resTAM on Brasilian johtava lentoyhtiö. LAN ja TAM fuusiotuivat vuonna 2012 LATAM-holdingyhtiöksi. TAM:n liittyminen oneworldiin tuo saataville 36 uutta kohdetta.

Kaikkiaan TAM lentää 60 kohteeseen 15 maassa. TAM:n laivastossa on 161 lentokonetta, jotka tekevät 800 lentoa päivässä. Yhtiö kuljetti 2011 yhteensä 37,7 miljoonaa matkustajaa.