Clint Eastwood ohjaa elokuvan Hudson-jokeen pakkolaskun tehneen pilotin tarinasta

USAirways1549_1Warner Brothers aikoo filmata elokuvan Hudson-joen ihmeestä tunnetun lentokapteeni Chesley “Sully” Sullenbergerin elämästä. Hän teki onnistuneen pakkolaskun Airbus A320 -koneella Hudsoniin New Yorkissa vuonna 2009. Vielä nimeämättömän draamaelokuvan ohjaa Clint Eastwood.

Chesley “Sully” Sullenberger nousi koko maailman tietoisuuteen US Airwaysin lennon 1549 tapahtumista. New Yorkin La Guardian lentokentältä Charlotteen lähtenyt Airbus A320 törmäsi alkunousun aikana lintuihin menettäen tehot molemmista moottoreistaan.

US Airwaysin lentäjät Sully Sullenberger ja Jeff Skiles tekivät onnistuneen pakkolaskun Hudson-jokeen. Kaikki 150 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä selvisivät onnettomuudesta. Tapahtumia kutsutaan Hudson-joen ihmeeksi.

Amerikkalaisen sankaritarinan filmatisoinnin julkisti 2. kesäkuuta Warner Bros.in kehityksestä ja maailmanlaajuisesta tuotannosta vastaava Greg Silverman.

"Olen erittäin iloinen, että tarinani on lahjakkaan tarinankertojan Clint Eastwoodin sekä veteraanituottajien Allyn Stewartin ja Frank Marshallin käsissä. Projekti ei olisi voinut saada parempaa kotia kuin Warner Bros.in. Tämän on todellinen dream team", kommentoi Sully Sullenberger.

Clint Eastwood ohjaa elokuvan, joka perustuu Todd Komarnickin kirjaan Highest Duty: My Search for What Really Matters. Kirjan takana ovat Sullenberger ja Jeffrey Zaslow.

Nyt jo 85-vuotias Clint Eastwood aloitti suosittuna westernien ja toimintaelokuvien näyttelijänä, mutta vanhemmalla iällä hänestä on kehkeytynyt myös arvostettu elokuvaohjaaja. Hänen tuorein filminsä American Sniper oli suuri menestys.