Corendonin Boeing 737 -koneen käryäminen push backissä aiheutti evakuoinnin

Kohti Norjan Trondheimiä lähdössä ollut Corendon Airlinesin Boeing 737-800 (TC-TJK) evakuoitiin sunnuntaiaamuna Antalyassa Turkissa. Push backin aikana ohjaamon tienoilla alkoi näkyä savua. Matkustajat poistuivat koneesta ovien liukujen ja siiven kohdalla olevien varauloskäyntien kautta.

Koneessa oli 189 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Evakuointi käynnistyi savun levitessä matkustamoon. Sen yhteydessä osa siiveltä platalle hypänneistä matkustajista loukkaantui.

Boeing 737:n siipi on niin matalalla, että siiven kohdalla olevien varauloskäyntien kautta tapahtuvassa evakuoinnissa matkustajien on tarkoitus liukua maahan laskusiivekkeitä pitkin.

Kaikkiaan 27 matkustajaa joutui käymään sairaalassa tarkastuttamassa kolhunsa. Kahdella oli vakavampia vammoja kuten murtumia. Corendonin toinen kone kuljetti TJK:n matkustajat Norjaan.

Savunmuodostuksen syytä tutkitaan. Myös Yhdysvaltain onnettomuustutkintaviranomainen NTSB osallistuu tapauksen selvittelyyn.

Corendon Airlines on 2004 perustettu turkkilais-hollantilainen lentoyhtiö. Sillä on kahdeksan eri sarjojen Boeing 737 -konetta. Kotikenttä Turkissa on Antalya.