Cseries-koneen avausasiakas Swiss saa ensimmäisen koneensa alkuvuodesta 2016

swiss_cs100_1Bombardier ja Swiss International Air Lines (Swiss) julkistivat sveitsiläisyhtiön olevan ensimmäinen Cseries-operaattori. Swiss saa laivastoonsa ensimmäisen Cseries CS100 -koneen vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla. Cseriesin maailman ensiesiintyminen tullaan näkemään Pariisin Le Bourgetin ilmailunäyttelyssä. 

Swiss oli jo aiemmin nimetty Cseries-ohjelman avausasiakkaaksi, kun sen emoyhtiö Lufthansa konserni vahvisti 30 CS100 -koneen tilauksen vuonna 2009.

"Swiss on ollut pitkään aktiivinen asiakas osallistuen moniin Cseries-koneen kehittämisvaiheisiin. Sen takia on erinomaisen sopivaa, että yhtiö on CS100-koneen ensimmäinen operaattori", sanoi Bombardierin liikennekoneyksikön johtaja Fred Cromer.

Pariisin Le Bourgetin ilmailunäyttelyssä kesäkuussa 2015 tapahtuvan maailman ensiesiintymisen jälkeen kone lennetään suoraan Zürichiin. Siellä esitellään kesäkuussa Swissille.

"Suorituskykytulosten ja koelennoilta saatujen tietojen perusteella Cseries-kone on erittäin hyvin linjassa odotusten kanssa. Odotamme innolla olevamme sekä avausasiakas, että ensimmäinen yhtiö, joka operoi CS100-koneella", kommentoi Swissin toimitusjohtaja Harry Hohmeister.

"Vahvistamme, että CS100-kone tekee ensiesiintymisensä Zürichin hubissa kesäkuun puolivälissä".

Lufthansa-konserniin kuuluva Swiss operoi 106 kohteeseen 49 maassa Zürichistä, Genevestä ja Baselista. Vuosittain se kuljettaa yli 16 miljoonaa matkustajaa 95 koneen laivastolla. Yhtiöllä on 8250 työntekijää.

Lue myös: