Cumbre Viejan tuhkapilvi on levinnyt kohti itää - lentoja Kanariansaarten kohteisiin perutaan

CumbreVieja_2Kanariansaarten La Palmalla purkautuvan Cumbre Vieja ilmaan syöksemä tuhkapilvi on levinnyt ympäri tulivuorta kääntyen kohti itää. Nyt tuhkapilvi alkaa vaikuttaa myös lentoliikenteeseen. Vielä torstaina 23. syyskuuta Kanariansaarille operoitiin 730 lentoa. Nyt lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet peruutuksista kohteisiin Kanariansaarten alueella.

Kanariansaarten lentokenttiä operoiva AENA ilmoitti perjantai-iltana 24. syyskuuta kaikkien lentokenttien olevan alueella edelleen avoinna tuhkapilvestä huolimatta.

Lentoyhtiöitä ainakin Binter Canarias on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot  La Palmalle sekä naapurisaarelle La Gomeralle. Binter Canarias ei vielä arvioi koska lennot voisivat jatkua. Myös Iberia on perunut lentonsa La Palmalle.

Viimeisimmän tiedon mukaan tuhkapilven arvioidaan yltävän maanpinnalta noin kolmen kilometrin korkeuteen. Lentäjät ovat raportoineet tuhkapilven olevan La Gomeran yllä ja lähestyvän myös Teneriffaa. Tuhkapilven ylärajaa on vaikea arvioida alueella olevien pilvien takia. Liikesuunta on kuitenkin kohti itää noin 15 solmun nopeudella. Lentoyhtiöiden käyttämiä reittejä Teneriffalla arvioidaan tilanteen kehittyessä. Toistaiseksi mitään reittejä ei ole suljettu lennonjohdon puolelta. MH

Cumbre Viejan purkaus alkoi sunnuntaina 19. syyskuuta.

Lue myös: