Dornier Do 228 tuhoutui Nepalissa

Do228_SitaAirMatkailijoita kuljettanut Sita Airin Dornier Do 228 -matkustajakone (9N-AHA) ilmeisesti törmäsi suureen lintuun lentoonlähdön jälkeen. Koneen arvellaan yrittäneen pakkolaskua joenpenkalle tai paluuta kentälle. Tämä epäonnistui ja osuttuaan maahan kone syttyi tuleen. Kaikki mukana olleet 16 matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä saivat surmansa.

Uhreista seitsemän oli englantilaisia, viisi kiinalaisia ja loput nepalilaisia. Dornier-potkuriturbiinikone oli matkalla pääkaupunki Katmandusta Luklaan, joka on suosittu kohde lähellä Mount Everestiä.

Retkeilysesonki alueella on juuri alkamassa ja turman pelätään vaikuttavan matkailun tuottamiin tuloihin. Nepalissa on sattunut elokuun 2010 jälkeen seitsemän tuhoisaa lentoturmaa, kaikki Dornierin kaltaisille pienille kaksimoottorisille potkuriturbiinikoneille.

Sita Air on perustettu vuonna 2000 ja se aloitti lennot 2003. Yhtiön laivastoon on kuulunut kolme Dornier Do 228 -konetta. Kotikenttä onTribhuvan International Airport Katmandussa.