Embraer KC-390 nousi ensilennolle Gavião Peixotosta - suurin Brasiliassa suunniteltu kone (video)

KC390_Take_Off_net1_embraerEmbraer KC-390 -sotilaskuljetuskone teki ensilentonsa 3. helmikuuta Gavião Peixoton kentältä Brasiliassa. Kyseessä on suurin kone, jonka maan ilmailuteollisuus on koskaan suunnitellut ja rakentanut. Nyt lentäneen koneyksilön (PT-ZNF) rinnalle on koelento-ohjelmaan valmistumassa toinen prototyyppi.

Embraerin mukaan tunnin ja 25 minuuttia kestänyt ensilento oli onnistunut. Miehistöön kuuluivat lentäjät Mozart Louzada ja Marcos Salgado de Oliveira Lima sekä koelentoinsinöörit Raphael Lima ja Roberto Becker.

Koelentäjät testasivat koneen lento-ominaisuuksia sekä sen järjestelmien toimintaa. Aiemmin tehdyistä simulaatioista ja maatestauksista oli tässä yhteydessä runsaasti hyötyä. Lentäjien mukaan KC-390 käyttäytyi ilmassa ennustettavasti ja rauhallisesti.

kc390_rollout_2Ensilennosta käynnistyi koelento-ohjelma, jonka arvioidaan kestävän vuoden 2016 loppupuolelle, jolloin myös toimitukset asiakkaalle alkavat. Embraer ja Brasilian ilmavoimat sopivat toukokuussa 2014 kaikkiaan 28 KC-390 -koneen hankinnasta ja käyttötuesta.

Brasilian tilauksen lisäksi Embraerilla on aiesopimuksia 32 koneesta eri maiden kanssa. Konetta markkinoidaan vanhimpien potkuriturbiineilla varustettujen Lockheed Martin C-130 Hercules -koneiden korvaajaksi.

KC-390-ohjelman tavoitteeksi määriteltiin kehittää ja valmistaa kokonaan uusi taktinen sotilaskuljetuskone, joka kykenee myös ilmatankkaukseen. Koneen operointikustannuksista haluttiin alhaiset.

KC390_Take_Of_net2_embraerOhjaamossa on Collinsin avioniikka ja Goodrichin fly-by-wire -ohjaus. Kone kykenee rahti- ja miehistönkuljetuksiin, ilmatankkaukseen, etsintä- ja pelastustehtäviin sekä sammutuslentoihin. KC-390 voi operoida myös päällystämättömiltä kiitoteiltä.

Kahdella IAE V2500-E5 -suihkumoottorilla varustetun ylätasoisen koneen pituus on 35,2 metriä ja siipien kärkiväli 35,05 metriä. Suurin nopeus VMO on 300 solmua ja MMO Mach 0.8. Lakikorkeus on 36 000 jalkaa.

KC-390:n kantama maksimissa 19 tonnin hyötykuormassa on 2000 merimailia ja pisimmillään siirtolennoilla jopa 3250 merimailia. Taktisessa käytössä sen maksimilentoonlähtöpaino on 67 tonnia, jolloin kuormaa mahtuu kyytiin 16 tonnia. +TT+

Embraerin video ensilennosta: