Ensimmäinen Bombardier CSeries sai moottorinsa

cjnet_bombardierBombardier on julkaissut kuvan ensimmäisestä CSeries CS100 -matkustajakoneesta moottoreilla varustettuna. Kone esitellään lähiviikkoina tehtaalla järjestettävässä tilaisuudessa. Ensilentoa odotetaan kesän aikana. CSeriesin avulla Bombardier tunkeutuu ensimmäistä kertaa yli 100-paikkaisten suihkukoneiden markkinoille, joita tähän asti ovat hallinneet Boeing ja Airbus, Matkustajamäärän alemmassa päässä kone puolestaan kilpailee isojen Embraerien kanssa.

Ensimmäinen lennolle nouseva koneyksilö (FTV-1) on varustettu kahdella uudella Pratt&Whitney PurePower PW1500G Geared Turbofan -suihkumoottorilla. Rakenteellisesti kone on lähes valmis, siitä puuttuu lähinnä siiven liikkuvia osia sekä muotosuojia.

cseriesnet_bombardierBombardier rakentaa koneesta kaksi versiota, CS100 ja CS300. Ensimmäinen on matkustamon sisustuksesta riippuen 100-125-paikainen ja jälkimmäinen puolestaan 120-160-paikkainen.

Koneessa hyödynnetään nykytyyliin runsaasti komposiittejä. Runko rakennetaan Kiinassa.

CSeries-koneista on noin 180 tilausta ja valmistaja uskoo sen menestyvän hyvin tuodessaan kokoluokkaan uutta kilpailua. Lisäksi puhtaalta pöydältä rakennettu tyyppi on nykykoneita taloudellisempi. Ensimmäiset koneet asiakkaille on tarkoitus toimittaa vuonna 2014.