Ensimmäisen Mobilessa koottavan A320-koneen osat saapuivat Yhdysvaltoihin

Mobile_A320_1Ensimmäiset Airbus A320 -koneen osat ovat saapuneet Airbusin Yhdysvaltain kokoonpanolinjalle Alabaman Mobileen. Uuden kokoonpanolinjaston rakennustyöt ovat edenneet jo viimeistelyvaiheeseen. A320ceo-koneen kokoonpano aloitetaan Mobilessa vielä heinäkuun aikana.

Airbus aloitti kokoonpanolinjaston rakentamisen Yhdysvaltain raamattuvyökykkeelle Alabaman Mobileen huhtikuussa 2013. Nyt tämä noin 600 miljoonan Yhdysvaltain dollarin rakennushanke on edennyt jo loppusuoralle.

Mobile_FAL_2015_1Mobile FAL:n rakennustyöt ovat edelleen käynnissä edeten eri vaiheissa monissa rakennuksissa. Työ on Airbusin mukaan sujunut aikataulussa ja pysynyt budjetissa. Viimeistelytöitä tehdään vielä vuoden loppuun saakka.

Ensimmäisen Mobilessa koottavan koneen osat laivattiin matkaan Hampurista 29. toukokuuta. Suurimmat MCA-osat (Major Component Assemblies) koostuivat Englannissa valmistetuista siivistä sekä Saksassa rakennetuista takarungoista ja Espanjassa tuotetuista pyrstökartiosta.

Mobile_A320_2Laiva saapui Mobileen jo muutama päivä sitten ja Airbus A320-koneen osat ovat saapuneet kokoonpanolinjalle tänään 22. kesäkuuta. Ensimmäisen koneen kokoonpano aloitetaan jo heinäkuun aikana. Mobilen FAL:lta ensimmäisenä valmistuva A320ceo on määrä luovuttaa JetBluelle vuoden 2016 aikana.


Lue myös: