Estonian Air siirtyy kokonaan Embraer-laivastoon

Estonian_Air_newliveryEstonian Air korvaa koko kapearunkokoneensa ja regional-laivastonsa Embraerin E-Jeteillä. Yhtiö on allekirjoittanut Embraerin kanssa sopimuksen kolmen E175 ja yhden E190 -koneen hankinnasta.Estonian Air korvaa nykyistä Boeing 737, CRJ ja Saab 340 laivastoaan myös kahdeksalla vuokrakoneella, joista neljä on E170-koneita ja neljä E190-konetta. Ensimmäiset neljä Finnairilta vuokrattavaa konetta liittyvät Estonian Airin laivastoon kuluvan kuun aikana ja ostetut neljä uutta konetta vuoden 2014 toisella puoliskolla.

Estonian Air:n toimitusjohtaja Tero Taskilan mukaan yhden koneperheen konsepti tarjoaa joustavaa kapasiteettia ja samalla voidaan jatkaa liikenteen laajentamissuunnitelmia sekä uudistaa laivastoa nykyaikaiseksi. Uudet E-Jetit tarjoavat erinomaisen lentokokemuksen asiakkaille ja ne pitävät yhtiön mukana kilpailussa sekä antavat mahdollisuuden laajentua markkinoilla pienemmällä riskillä, kuin isoilla suihkukoneilla.

E-Jet laivaston avulla Estonian Air saavuttaa säästöjä miehistökustannuksista sekä huoltokuluista koska osat ovat 100 prosenttisesti yhteensopivia eri tyyppien välilä. . Erikokoisten koneiden vaihdoilla reiteille saadaan myös lisäarvoa eri markkinatilanteissa. Yhtiön uusissa E170-koneissa on 76 paikkaa, E175-koneissa 88 paikkaa ja E190-koneissa 112 paikkaa.