EU-komissio päivitti lentoyhtiöiden mustan listan

EU-komissio on päivittänyt listan lentoyhtiöistä, joiden operointi EU-alueella on kielletty. Komissio päivitti niin sanottua mustaa listaa jo kahdeksannentoistakerran. Päivitetyllä listalla 21:n valtion kaikki lentoyhtiöt  ja täydelliseen lentotoimintakieltoon Euroopan Unionissa on asetettu 273 lentoyhtiötä. Listalla on myös 11 eri yhtiötä joiden operointi EU-alueella on tarkan seurannan alaista.

Komissio ilmaisee tuoreimmassa raportissaan erityisen huolensa Albanialaisista lentoyhtiöistä sekä maan ilmailuviranomaisista. Albanian viranomaiset sitoutuivat kuitenkin virallisesti palkkaamaan kokopäiväisiä päteviä tarkastajia sen varmistamiseksi, että niiden valvonnassa toimivia lentoliikenteen harjoittajia valvotaan jatkuvasti.Tämän vuoksi lentoturvallisuuskomitea tuki yksimielisesti komission ehdotusta, jonka mukaan toimenpiteistä pidättäydytään.

Uusina yhtiöinä operointikiellon saaneiden listalle on päätynyt mm. Hondurasilainen Rollins Air. Jordanialainen Jordan Air saa operoida EU:ssa vain osalla kalustostaan. Komissio on tutkinut tarkoin myös venäläisiä VIM AVIAa, Yakutiaa ja Tatarstan Airlinesia. Näiden yhtiöiden toimintaa on rajoitettu määräajaksi. 

Listalla on myös Kongolainen Equatorial Congo ja Stellar Airways sekä Filippiiniläinen Aeromajestic and Interisland Airlines, jotka eivät ole toimittaneet EU:lle dokumentteja joiden mukaan yhtiöt toimisivat kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaisesti.

TAAG Angolan Airlines on puolestaan oikeutettu operoimaan EU-alueella kahdella nykyaikaisella Boeingin 777-300-koneillaan.

EU-Komission musta lista