European Space Expo Helsingin keskustassa

europeanspaceexpoEurooppalaista avaruustutkimusta esittelevä European Space Expo -kiertue saapui Helsinkiin perjantaina. Pallomaisessa teltassa on tietoiskuja eri aiheista. Näyttely on Helsingin Narinkkatorilla aivan keskustassa. Teltta on avoinna joka päivä kello 10.00 - 18. 00 tiistaihin 21. elokuuta asti (vapaa pääsy). Ohjelmassa on suomalaisten avaruusasiantuntijoiden esityksiä näyttelyn aiheista.

Euroopan unionin organisoimassa näyttelyssä saa tietoa esimerkiksi rakenteilla olevasta Galileo-satelliittinavigointijärjestelmästä. GMES puolestaan on tietopalveluja tarjoava ohjelma, joka yhdistää satelliittien ja maanpäällisten järjestelmien välittämää tietoa seuratakseen ympäristön tilaa ja edistääkseen Euroopan kansalaisten turvallisuutta.

Suomalaisten asiantuntijoiden ohella kotimaisen tuulahduksen tapahtumaan tuo Angry Birds Space -kilpailu - olkoonkin että peliä on erityisesti suosinut amerikkalainen NASA.

Perjantaina iltapäivällä näyttelyyn joutui ajoittain jopa jonottamaan. Monet tosin poistuivat nopean kierroksen jälkeen.

Tietoaeuropeanspaceexpo_eu avaruustutkimuksesta tarjotaan lähinnä suurten kosketusnäyttöjen kautta, joten syvällisempi tutustuminen näyttelyn antiin vaatii hieman enemmän aikaa.

European Space Expo saapui Suomeen Toulousesta Ranskasta ja se jatkaa Brysseliin Belgiaan. Muita kiertuepaikkoja ovat Kööpenhamina, Wien, Kypros ja Lontoo.

 

European Space Expo -kiertueen kotisivu

Näyttelyn suomalaisten tietoiskujen ohjelma (pdf)