Eversti Juha-Pekka Keränen Satakunnan lennoston komentajaksi

Keränen_Juha-Pekka_PuolustusvoimatPuolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin 1. maaliskuuta lukien. Eversti Juha-Pekka Keränen on määrätty Satakunnan lennoston komentajaksi. Tällä hetkellä hän palvelee Ilmavoimien komentajan edustajana Pääesikunnassa.

Aikaisemmin Keränen on palvellut muun muassa henkilöstöosaston päällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, Hävittäjälentolaivue 21. komentajana Satakunnan lennostossa sekä sektorijohtajana suunnitteluosastolla Ilmavoimien esikunnassa.

Hän suoritti yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2004 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2012 (oheisessa arkistokuvassa hän on vielä everstiluutnantti).

Eversti Petteri Seppälä on määrätty Ilmavoimien komentajan edustajaksi Pääesikunnan suunnitteluosastolle. Hän palvelee tällä hetkellä osastoesiupseerina Pääesikunnan suunnitteluosastolla. Hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2014.

Pirkkalan tukikohdassa toimiva Satakunnan lennosto on tutkimukseen, kehittämiseen, evaluointiin ja tukilentotoimintaan erikoistunut yksikkö. Lennostossa kehitetään ilmasodan taktiikkaa ja taistelutekniikkaa sekä varmistetaan lentokaluston kehittämistä ja uusien järjestelmien käyttööottoa koelentotoiminnalla.

Satakunnan lennosto vastaa myös Etelä-Suomen lentotukikohtien valmiudesta