Eversti Kimmo Hyvärinen Ilmasotakoulun johtajaksi

Hyvärinen_Kimmo_puolustusvoimatNykyisin Tikkakoskella toimiva Ilmavoimien Ilmasotakoulu sai uuden johtajan. Eversti Pasi Hakala luovutti johtajan ja Jyväskylän varuskunnan päällikön tehtävät eversti Kimmo Hyväriselle keskiviikkona 16. joulukuuta. Hän palveli aiemmin suunnittelupäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa.

Eversti Pasi Hakala on toiminut Ilmasotakoulun johtajana kesäkuusta 2014 lähtien. Tänä aikana Ilmasotakoulun muutos on ollut merkittävä.

Lentotekninen koulutus oli juuri siirretty Ilmasotakouluun 2014 vuoden alussa, kesällä Tukilentolaivue siirtyi toimimaan Pirkkalaan ja vuoden 2014 päättyessä Hawk-lentokoulutus sekä suojaamisen koulutus siirtyivät Kauhavalta Tikkakoskelle. 

FAF_vinka_1Eversti Kimmo Hyvärinen siirtyy Ilmasotakoulun johtajaksi Ilmavoimien esikunnan suunnittelupäällikön tehtävästä 1. tammikuuta 2016 alkaen. Hakala siirtyy reserviin 31. joulukuuta 2015 lukien.

Hyvärinen on palvellut muun muassa valmiuspäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa ja laivueen komentajana Ilmasotakoulussa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2014.

Nykyisin jo 73-vuotiaan Ilmasotakoulun vastuulla on Ilmavoimien ja ilmatorjunnan johtamisjärjestelmien, ilmapuolustushenkilöstön ja eri kalustojärjestelmien koulutus.

Ilmasotakoulu vastaa ilmavoimien ja Rajavartiolaitoksen sekä maavoimien ohjaajien alkeiskoulutuksesta Vinka-kalustolla, lennonopettajakoulutuksesta sekä Tukilentolaivueen palvelulentotoiminnasta.

Lue myös: