Fergusonin levottomuuksien ylle TFR-rajoitusalue - St. Louisin saapuva liikenne keskeytyi

TFR_sect_4_0271_FAAFAA on Yhdysvalloissa julistanut Fergusonin ylle väliaikaisen rajoitusalueen kaupungissa puhjenneiden levottomuuksien takia. Lambert - St. Louis International Airport -lentoaseman saapuva liikenne on toistaiseksi pysähdyksissä TFR-alueen takia. Lähteviin lentoihin se ei ole vaikuttanut.

Fergusonissa Missourissa puhkesi levottomuuksia viime yönä, kun nuorukaisen ampunut poliisi ei saanut syytettä. Yhdysvaltain ilmailuviranomainen Federal Aviation Administration (FAA) julkaisi nopeasti NOTAM-tiedotteen, jolla alueen ylle julistettiin TFR-kieltoalue (Temporary Flight Restriction).

Se käsittää 3 NM halkaisijaltaan olevan ympyrän muotoisen alueen 3000 jalkaa MSL korkeuteen. TFR on voimassa 10.15 UTC asti.

Alueella on ilmeisesti ammuskeltu ilmaan. Rajoituksella pyritään todennäköisesti myös rauhoittamaan ilmatila alueen yllä median ilma-aluksilta, erityisesti televisiokanavien käyttämiltä kamerakoptereilla.

TFR sijaitsee Lambert - St. Louis International Airportin (KSTL) itäsuunnan kiitoteiden 29, 30 Left ja 30 Right lähestymisreitillä.

Tuuliolosuhteiden vuoksi vain niitä voidaan käyttää laskuihin. Saapuvan liikenteen koneita joudutteenkin käännyttämään takaisin lähtökentilleen tai varakentilleen. Alle kymmenen konetta joutui toimimaan näin. Lähtevät koneet ovat päässeet ilmaan länteen.