Finavia avasi uudistuneen nettipalvelunsa toistamiseen - tukee mobiilikäyttöä

uusinetti_finaviaFinavia avasi uudet matkustajalähtöisesti toteutetut verkkosivut tiistaina 27. elokuuta. Ne ehdittiin jo kertaalleen ottaa käyttöön heinäkuun alussa, mutta tuolloin ne kaatuivat teknisiin ongelmiin. Vanha versio palautettiin takaisin. Nyt uusi sivusto näyttää toimivan normaalisti.

Verkkosivut on suunniteltu niin, että ne ovat käytettävissä kaikilla päätelaitteilla: älypuhelimilla, tableteilla ja pöytätietokoneilla. Uudistuksen myötä erilliset mobiilisivustot (m.finavia.fi ja m.helsinki-vantaa.fi) poistuvat käytöstä. Kirjanmerkit kannattaa siis päivittää.

Toinen merkittävä muutos on Finavian mukaan sivustolla navigoinnin uudistuminen. Tavoitteena on parantaa matkustajien verkkopalveluita Minun lentoni -palvelun avulla. Kaikki lentoa ja lentoasemaa koskevat tiedot on tiivistetty yhdelle sivulle. Uutta on muun muassa se, että nyt näytetään myös lähtöporttitiedot.

Kävijä saa nopeasti ja helposti yhdeltä sivulta tärkeimmät omaa lentoaan ja lentoasemaansa koskevat tiedot sen mukaan onko hän lähdössä, saapumassa vai hakemassa tai tuomassa matkustajia. Näin se toimii:

  1. Valitse ensin lentoasema, jonka palveluista ja lennoista tarvitset tietoa.
  2. Valitse, oletko lähdössä, tulossa vai hakemassa tai tuomassa matkustajia.
  3. Syötä Oma lentoni -sivulla lentosi tunnus (esim. AY123) tai lentokohteesi (esim. Pariisi) ja saa tärkeää tietoa juuri kyseisen lennon aikataulusta, porttitiedoista ja matkustusohjeista. Tämä Oma lentoni -palvelu kohdistaa tiedot juuri kyseiselle matkustajalle sopivaksi.

Jos uusilta sivuilta haluaa etsiä vain yhtä tiettyä asiaa, esimerkiksi pakkausohjeita, pitää käyttää sivustohakua. Se löytyy etusivun oikeasta yläkulmasta. Perinteinen navigaatio löytyy sivun alalaidasta.

Lähtevien ja saapuvien lentojen luettelot saa edelleenkin Finavian verkkopalvelusta, vaikka ne eivät olekaan enää etusivulla.

  1. Valitse ensin lentoasema, jonka lentotietoja etsit.
  2. Vieritä sivun alareunaan. Linkit lähteviin ja saapuviin lentoihin sijaitsevat lentoaseman kotisivun alareunassa.

Jos käytää usein lentotietoja, tämäkin sivu kannattanee lisätä selaimen kirjanmerkkeihin/suosikkeihin.

Tietoa Finavian toiminasta, tilastoista, liikennöintimaksuista, lentoesteasioista, vapaana olevista liike- tai toimitiloista jne. löytyy Finavia palvelee -osiosta.

Ilmailijoiden C-osioon ei ole tehty muutoksia

Ilmailijoille tärkeään C-osioon ei ole tehty muutoksia vaan se toimii kuten aikaisemminkin. Sivuston navigointia, sisältöä, ulkoasua tai toiminnallisuutta ei ole muutettu. Ilmailijoiden palvelu toimii nykyisin erillään muista Finavian palveluista.

C-osioon pääsee suorilla osoitteilla https://www.ais.fi ja https://www.finavia.fi/C. Myös Finavian etusivulta pääsee C-osioon valitsemalla Finavia palvelee ja sieltä C-tunnuksen.

Uudistuneet nettisivut: Finavia.fi

Lue myös: