Finavia hakee uutta johtajaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle - Heikki Koski vt. lentoasemajohtajaksi

HeikkiKoski_Finavia(päivittynyt 12.11. klo 11.00) Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemaa johtaa nyt väliaikaisesti aiemmin Finavian digitaalisesta kehittämisestä vastannut johtaja (CDO) Heikki Koski. Lentoaseman johtajana keväästä 2018 lähtien toiminut Joni Sundelin on nimitetty marraskuun alusta 2019 lähtien HUB logistics -konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi.

Jättimäisen aiemmin noin 900 miljoonan ja nykyisin jo yli miljardin euron kehityshankkeen keskellä oleva Finavian Helsinki-Vantaan lentoasema hakee uutta johtajaa, kun aiemmin johtajana toiminut Sundelin aloitti Hub Logisticsin palveluksessa 1. marraskuuta 2019. Vuonna 1992 perustettu HUB logistics -konserni on itsenäinen, yksityisomisteinen suomalainen logistiikkayritys.

Sundelin nimitettiin HUB Logisticsin johtoon jo elokuussa 2019. Finavia ei ole ennen tätä kommentoinut päälentoasemansa johtajavaihdosta. Sundelin jätti tehtävänsä Finaviassa lokakuun 2019 lopussa. Lentoasemajohtajan tehtävän lisäksi hän oli myös Finavian johtoryhmän jäsen.

Toistaiseksi lentoaseman johtotehtäviä hoitaa aiemmin Finavian digitaalisesta kehittämisestä vastaava johtaja (Chief Digital Officer) Heikki Koski. Hänet nimitettiin lentoaseman johtajaksi marraskuun alussa. Nyt Kosken tittelinä on vt. lentoaseman johtaja. Finavian viestintä kertoo prosessin uuden johtajan valitsemiseksi olevan kesken. Aikataulua tai missä vaiheessa uuden johtajan etsintä on Finavia ei kommentoi.

keskiterminaali_alue_1Helsinki-Vantaalla on käynnissä jättimäinen rakennustyömaa, jossa terminaalin T2 eteen nousee uusi City Hall -sisääntulo. Terminaalien edustalle rakentuu parhaillaan myös uusi pysäköintitalo sekä hotelli- ja kongressikeskus. Lentoasema valmistautuu vastaanottamaan jopa 30 miljoonaa vuosittaista matkustajaa.

Päivitys kello 10.05: Tarkennettu Sundelinin lähtöpäivää sekä Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman johtajan valinnan tilannetta.

Päivitys 12.11. kello 11.00: Täsmennetty Sundelin titteliä Finavialla sekä muutettu investointiohjelman 900 miljoonaa euroa yli miljardiksi. 

Lue myös: