Finavia odottaa Helsinki-Vantaalle jo kolmatta kiinalaisyhtiötä

HEL_Twr_logo_2017_1Suomen ja Kiinan välisiä suhteita on kehitetty merkittävästi ja samalla ovat parantuneet myös lentoliikenneyhteydet. Ensimmäiset kiinalaiset lentoyhtiöt Tibet Airlines ja Juneyao Air ovat kuluvan vuoden aikana aloittaneet lennot Helsinki-Vantaalle. Nyt 51 viikkovuoroa Suomesta Kiinaan tarjoava lentokenttä odottaa jo kolmannen kiinalaisyhtiön reittiavausta.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Joni Sundelin kertoo Finavian odottavan kuluvan vuoden aikana tapahtuvaksi vielä kolmannenkin reittiavauksen Kiinasta.

Huhtikuussa 2019 julkistettiin tieto, että Kiinan Chengdusta toimiva Sichuan Airlines on hakenut reittioikeuksia Chengdun ja Helsinki-Vantaan välille. Tuolloin kerrottiin reittiavausta suunniteltavan elokuulle 2019 ja kyseessä oli tuolloisen ilmoituksen mukaan kaksi viikkovuoroa.

Finavia_Joni_SundelinSundelinin mukaan reittiavaus Chengdusta olisi hieman viivästynyt, mutta voisi edelleen tapahtua vielä vuoden 2019 aikana.

Tämä mahdollinen kolmas kiinalaisyhtiön avaus hyödyntäisi myös ilmailun viidettä vapautta. Reitti kulkisi suunnitelmien mukaan Chengdusta Helsinkiin ja edelleen Kööpenhaminaan sekä vastaavasti myös paluumatkalla.

Vuonna 2018 Kiinan ja Suomen välillä matkusti yli 550 000 matkustajaa. Määrän odotetaan kasvavan merkittävästi, sillä tammikuussa 2019 julkistettiin toimintasuunnitelma Kiinan ja Suomen kahdenvälisen ilmailukumppanuuden edistämisestä.

Suunnitelman tavoitteena on tehdä maiden välisestä yhteistyöstä tehokkaampaa ja tulosorientoitunutta.

Kyseinen nelivuotinen Joint Action Plan 2019 - 2023 -toimintasuunnitelma sisältää tavoitteet maiden välisen lentoliikenteen kehittämisestä, lisävuoroista ja uusien kohdevaihtoehtojen löytämisestä.

Lue myös: