Finnair ja Juneyao Air aloittavat kaupallisen yhteistyön Shanghain ja Helsingin reiteillä

Juneyao Air 12102020Finnair ja Shanghaissa toimiva Juneyao Air perustavat joint business –yhteishankkeen 1. heinäkuuta 2021. Aiesopimus hankkeessa allekirjoitettiin jo huhtikuussa 2020. Nyt solmitun sopimuksen myötä lentoyhtiöt tulevat tekemään kaupallista yhteistyötä Helsingin ja Shanghain välisillä lennoilla ja yhtiöiden muilla reiteillä Kiinassa ja Euroopassa.

Finnair ja Juneyao Air aloittivat codeshare-yhteistyön heinäkuussa 2019, kun Juneyao Air avasi Shanghai-Helsinki -reittinsä. Yhteishanke syventää kumppanuutta entisestään tarjoamalla liike- ja vapaa-ajan asiakkaille joustavammat reittivaihtoehdot, houkuttelevat hinnat ja kanta-asiakasedut.

Juneyao_FinnairYhteistyön myötä Finnairin ja Juneyaon asiakkaat hyötyvät sujuvammasta asiakaskokemuksesta ja käytännöistä esimerkiksi matkatavaroiden suhteen, yhdenmukaisemmasta asiakaspalvelusta ja paremmista kanta-asiakaseduista.

Finnairin asiakkaat hyötyvät saumattomista yhteyksistä Juneyao Airin 57 kohteeseen Kiinassa Shanghai Pudong -lentoaseman kautta. Juneyaon asiakkailla on puolestaan joustavampi pääsy Finnairin 65 Euroopan kohteeseen Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta.

Finnair ja Juneyao Air operoivat tällä hetkellä kaksi viikkovuoroa Helsingin ja Shanghain välillä. Viikkovuorojen määrän on tarkoitus kasvaa heti, kun pandemiatilanne sen sallii. Vuonna 2019 Finnair ja Juneyao Air operoivat päivittäin lentoja Helsingin ja Shanghain välillä.

"Finnair haluaa tarjota parhaat yhteydet Euroopan ja Aasian välillä", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

”Kumppanuus tarjoaa Finnairin ja Juneyaon asiakkaille entistä sujuvammat yhteydet verkostojemme kohteisiin. Se on myös osoitus Finnairin vahvasta sitoutumisesta Kiinaan strategisena markkinana. Odotamme innolla yhteistyön tiivistämistä Juneyaon kanssa ja entistä vahvemman ilmasillan rakentamista Kiinan ja Euroopan välille Shanghain ja Helsingin kautta, jatkaa Manner.

"Meillä on kunnia aloittaa tämä strateginen kumppanuus Finnairin kanssa. Sen myötä voimme tarjota asiakkaillemme laajemman tuotevalikoiman ja laadukkaita palveluita, joustavampia lentoyhteyksiä ja saumattomia matkustuskokemuksia. Yhteistyö Finnairin kanssa antaa Juneyao Airille mahdollisuuden vahvistaa edelleen markkinoitaan Euroopassa, mikä on strategisesti tärkeää maailmanlaajuisessa kasvussa," sanoo Zhao Hongliang, Juneyao Airin toimitusjohtaja.

Juneyao_gateJuneyao Air avasi lentoreitin Shanghaista Helsinkiin heinäkuussa 2019.Tästä lähtien Finnair ja Juneyao Air ovat jakaneet lentokoodinsa toistensa Helsinki-Shanghai-reiteille ja valituille reiteille Helsingistä Suomeen ja Shanghaista muualle manner-Kiinaan.

Myös Finnair Plus ja Juneyao Air Club -kanta-asiakasjärjestelmien vastavuoroinen sopimus toteutettiin elokuussa 2019. Sen avulla asiakkaat voivat ansaita ja lunastaa lentopisteitä molempien kumppaneiden koko verkostossa.

Lue myös: