Liikennöintilupa Korean Busaniin haettavissa - Finnairin mahdollinen uusi kohde

Finnair_A350_LWKLiikennöintilupa Suomen ja Etelä-Korean väliseen lentoliikenteeseen reitille Helsinki-Busan on haettavissa. Matkustajaliikenteeseen on haettavissa kolme viikkovuoroa. Kyseessä on merkittävä reittiavaus, sillä Etelä-Korean Yeongnamin alueelle ei ole suoraa lentoreittiä Euroopasta. Finnair on jo vuosia ollut kiinnostunut reittiavauksesta Busaniin.

Koska Busanin reitille on frekvenssirajoitus on Liikenne- ja viestintävirasto Traficom nyt käynnistänyt liikennöintioikeuksien allokointimenettelyn. Liikenteen aloittaminen on mahdollista pian mahdollisten hakemusten jättämisen jälkeen.

Busan-Helsinki-reitillä nimetyt lentoyhtiöt saavat liikennöidä matkustajaliikenteessä enintään kolme viikkovuoroa.

Finnair on aiemmin nimetty Suomen ja Korean väliseen liikenteeseen, samoin rahdin osalta Nordic Global Airlines. Kyseinen Finnairin osin omistama rahtiyhtiö on kuitenkin jo lopettanut toimintansa jo vuonna 2015. Finnair Cargo päätti vuoden 2014 lopulla siirtyä kuljettamaan rahtia matkustajakoneissa ns. belly-rahtina A350-koneiden suuremman kapasiteetin turvin.

Aiemmin Finnairin reittiverkostossa on voinut lentää Busaniin Japan Airlinesin codeshare-lennoilla. Kyseinen yhteys tuli tarjolle vuonna 2015.

Finnair on lentänyt Etelä-Korean Soulin Incheonin lentoasemalle jo kesäkuusta 2008 lähtien. Reittiavausta Busaniin on odotettu toteutuvaksi jo pidemmän aikaa. Asia nytkähti merkittävästi eteenpäin 10. kesäkuuta 2019, kun Korean tasavallan presidentti Moon Jae-in ilmoitti Suomen vierailullaan reittiavauksen Busaniin olevan nyt sinetöity.

Liikennöintilupahakemus Etelä-Korean reitin osalta on toimitettava Liikenne- ja viestintävirastoon viimeistään 2.7.2019 kello 16.15 mennessä.

Lentoliikennesopimuksessa edellytetään lentoliikenneyrityksen pääasiallisen
omistusoikeuden ja tehokkaan valvonnan kuuluvan Suomelle tai sen kansalaiselle.
Suomen nimeämien lentoyhtiöiden määrää ei ole rajoitettu.

Lue myös: