Uudet lentoliikennesopimukset mahdollistavat uusia kohteita Suomesta maailmalle

Airbus_A340_flyingUudet lentoliikennesopimukset mahdollistavat useita uusia reittiavauksia Suomesta. Operaattorit voivat lisätä kohdevalikoimaansa Intiassa, Turkissa, Kazakstanissa, Dominikaanisessa tasavallassa ja Mauritiuksella. Liikennöinti voidaan osaan kohteista aloittaa nopeallakin aikataululla.

Suomi on alustavasti vahvistanut uuden liberaalin lentoliikennesopimuksen Mauritiuksen ja Dominikaanisen tasavallan kanssa. Kohteita näiden maiden välillä ei ole rajoitettu. Dominikaanisen tasavallan kanssa ei myöskään ole rajoitettu liikennettä maista eteenpäin. Kansalliseten viranomaisten välillä sovelletaan näiden sopimusten periaatteita jo ennen niiden voimaantuloa, joten liikenne voidaan aloittaa heti.

Varsinaisen lentoliikenteen avaamiseen sijaan Kambodzan kanssa on sovittu code share -järjestelyjen mahdollisuudesta. Neuvotteluja maiden välisen lentoliikenteen avaamisesta kuitenkin jatketaan edelleen.

Intian viranomaisten kanssa on sovittu Delhin lisäksi uudesista vaihtoehtoisista kohteista, joita ova tMumbai tai Goa. Finnair on operoinut reittiä Mumbaihin vuosina 2007-2009. Myöhemmin Mumbai oli rahtikohteena Finnairin verkostossa. Goa on ollut vuosien varrella Finnairin kohteena lomalennoilla.

Turkin kanssa on sovittu Istanbulin, Ankaran, Antalyan ja Alanyan lisäksi lentojen aloittamisesta Dalamaniin ja Bodrumiin.

Kazakstanin kanssa solmittiin sopimus reitin avaamisesta Suomesta Almatyyn.