Finavia panostaa Helsinki-Vantaan liikennealueiden toimivuuteen

FTerminaaliinavia toteuttaa kevään ja kesän aikana mittavat uudistustyöt Helsinki-Vantaan lentoaseman liikennealueilla. Uudistustöiden yhteydessä merkittävä osa lentoaseman liikennealueista päällystetään uudelleen. Liikennealueiden uudistustöiden tavoitteena on varmistaa sujuva, tehokas ja turvallinen lentoliikenne Helsinki-Vantaalla. Investointien yhteisarvo on noin 15 miljoonaa euroa.

 ”Helsinki-Vantaan asema Pohjois-Euroopan johtavana vaihtoasemana Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä on vahvistunut. Viime vuonna lentoasemalla oli matkustajia enemmän kuin koskaan. Finavia haluaa omalta osaltaan kantaa vastuunsa siitä, että Suomen päälentoasema pysyy hyvässä kunnossa ja palvelee mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti lentoliikennettä kotimaisesti ja kansainvälisesti”, sanoo liiketoimintajohtaja Henri Hansson Finaviasta.

 Uudistustyöt Helsinki-Vantaan liikennealueilla alkavat maaliskuun lopussa ja jatkuvat syksyyn saakka. Investointi sisältää muun muassa kiitotie 3:n päällystämisen kokonaan uudelleen sekä päällystystöitä kiitotie 2:n alueella. Lisäksi liikennealueella uusitaan yli 1000 valaisinta kaapeleineen.

 Töiden takia Helsinki-Vantaan kiitoteiden käyttöön tulee muutoksia loppukevään ja kesän aikana, kun osa kiitoteistä suljetaan tiettyinä aikoina. Kiitoteiden sulkemiset aiheuttavat tämänhetkisen arvion mukaan jonkin verran viiveitä Helsinki-Vantaan lennoissa huhtikuusta alkaen. Lisäksi kiitoteiden väliaikaisesti muuttuva käyttö vaikuttaa siihen, että lentokoneista aiheutuvaa melua voidaan havaita totutusta poikkeavilla alueilla.

 ”Kyse on erittäin mittavasta investoinnista, jonka toteuttamiselle ei ole vaihtoehtoa, jos haluamme pitää Suomelle tärkeän liikenteen solmukohdan hyvässä kunnossa. Teemme kaikkemme, jotta muutostyöt viedään läpi niin nopeasti kuin mahdollista ja että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriötä lentoliikenteelle ja naapureillemme”, Hansson toteaa.

Finavia tiedottaa asiasta tarkemmin kevään aikana, kun suunnitelmat täsmentyvät ja tietoa töiden vaikutuksista on lisää.