Finavia vuokraa Kuopion lentoaseman Järviterminaalia tapahtumatoimisto Maccoyn kautta

Kuopio_lake_terminal_2016Finavia vuokraa Kuopion lentoaseman kupeessa sijaitsevaa Järviterminaalia erilaisten tapahtumien tarpesiin yhdessä tapahtumatoimisto Maccoyn kanssa. Vuonna 2008 valmistunut Järviterminaali mahdollisti syöttöliikenteen Kuopioon myös vesikoneilla. Varsinainen vesikoneliikenne ei koskaan ottanut tuulta alleen.

Kuopion Rissalassa sijaitsevasta lentoasemasta reilun sadan metrin päässä olevan Järviterminaalin oli tarkoitus olla matkailuyritysten yhteinen palvelupiste, jota isännöi satamaisäntä. Kilpailutuksen Järviterminaalin satamaisännyydestä voitti tuolloin Blue White Resorts.

Kuopio_lake_terminal_2007Terminaalissa toimi myöhemmissä vaiheissa mm. kahvila-leipomo Suukkosuu. Se oli kolmas yrittäjä Järviterminaalissa. Varsinainen toiminta terminaalissa päättyi kesällä  2015. Tuolloin yrittäjä kommentoi YLE-uutisille, ettei tila palvele oikein veneilijöitä eikä lentokenttämatkustajia. Lisäksi se oli tuolloin liian kallis myös juhlatilaisuuksiin.

Finavian omistamaan Järviterminaaliin pääsee helposti sekä maalta, vesiltä, että ilmasta. Kuopion lentoasemalta on Järviterminaaliin kävelymatka ja keskustan matkustajasatamasta vesiteitse 20 kilometriä. Venelaituriin pääsee aluksilla, joiden korkeus on enintään 6 metriä.

Kuopio_lake_terminal_2008Finavian mukaan järviterminaalin tilat soveltuvat hienosti erilaisiin juhliin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin. Tiloja voivat kaikki varata ja tarjoilut voi järjestää itse haluamallaan tavalla. Terminaali on kalustettu ja varustettu suureenkin tilaisuuteen soveltuvalla valmistuskeittiöllä. Varaukset tehdään Tapahtumatoimisto Maccoyn kautta.

"Olen erittäin iloinen alkaneesta yhteistyöstä Tapahtumatoimisto Maccoyn kanssa ja toivon, että järviterminaalissa järjestetään tulevaisuudessa monia hauskoja tapahtumia. Suojaisa piha-alue sekä mahdollisuus päästä perille saakka jopa veneellä, luovat puitteet toimiville ja uniikeille tapahtumille", kertoo Finavian Itä-Suomen aluejohtaja Raija Niskanen.

"Järviterminaalin tilat tarjoavat upeat puitteet ainutlaatuisten tapahtumien järjestämiseen. Näin kesällä paikka toimii hienosti vaikkapa hääjuhlatilana ja varauksia tälle kesälle onkin jo tehty", iloitsee Jukka Makkonen Maccoy Marketingista.