Finnair 90 vuotta - Kansainvälinen ilmailuhistoriallinen seminaari 30.11.2013 Suomen ilmailumuseossa

Gunnar_Lihr_1Finnair täyttää tänään 90 vuotta ja sen kunniaksi Suomen ilmailumuseo järjestää 30. marraskuuta 2013 kansainvälisen ilmailuhistoriallisen seminaarin, jossa käsitellään Suomen lentoliikenteen alkuaikoja 1920-30 –luvuilla.

 Suomen ilmailumuseo järjestää kansainvälisen Gunnar Lihr -muistoseminaarin Finnair Oyj:n 90-vuotisjuhlan kunniaksi museon auditoriossa lauantaina 30 marraskuuta 2013. Seminaarin avaa Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

Seminaarissa tunnetut asiantuntijat Suomesta, Virosta, Ruotsista ja Saksasta valaisevat esitelmissään mm. Suomen ja lähialueiden lentoyhteyksien syntymistä ja yhtiöiden toiminnan sekä talouden kehittymistä, lentokonevalmistaja Junkersin vaikutusta lentoyhtiöiden syntyyn ja kalustoon, alkuaikojen lentäjien työtä sekä lisäksi valtion ja Ilmavoimien roolia tuon aikakauden ilmailun muutoksessa. Esitelmistä osa pidetään suomen- ja osa englanninkielellä.

Puhujina ovat lisäksi ilmailuhistorioitsija Günther Ott Saksasta, Lennart Andersson Ruotsista, Toomas Türk Virosta. Esittelijät käyvät läpi ilmailualaa 1920-30 -luvuilla.

Suomalaispuhujina ovat mukana johtaja Ville Ihon ja ilmailumuseonjohtaja Markku Kyyrösen lisäksi Ilmailuhistorian asiantuntijat Martti Kujansuu, Carl-Fredrik Geust,
Markku Iskanius ja Matias Laitinen.

Tapahtumaan myydään 30 euron arvoisia pääsylippuja Suomen ilmailumuseossa. Pääsylippu sisältää lounaan ja iltapäiväkahvin. Tapahtuma alkaa kello 09.00 ja päättyy 16.45.

Lisätietoja Lentoposti.fi:n tapahtumakalenterista

Lue myös:
Artikkeli:Gunnar Lihr – Ensimmäinen suomalainen liikennelentäjä