Finnair aloitti IATA Travel Pass -mobiilisovelluksen koekäytön Helsinki-Lontoo -lennoilla

IATA_TravelPassFinnair aloitti IATA Travel Pass -sovelluksen koekäytön Helsinki-Lontoo -reitillä 14. heinäkuuta. Kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n mobiilisovelluksen avulla pyritään helpottamaan covid-19 -pandemian aikaiseen matkustukseen liittyvien todistuksien hallintaa.

Finnair koekäyttää kehitysvaiheessa olevaa IATA Travel Pass -sovellusta Helsinki-Lontoo -lennoillaan 14.7.-11.8.2021. Matkustaja voi osallistua Finnairin kokeiluun lataamalla IATA Travel Pass -mobiilisovelluksen matkapuhelimeen.

HEL_depaula_lahtoselvitysSovelluksen avulla luodaan digitaalinen henkilöllisyys passin ja oman valokuvan avulla. Lentoyhtiöt tarjoavat asiakkailleen kirjautumiseen tarvittavat koodit, sillä sovellus on edelleen koekäytössä.

Sovellus osaa kertoa ajankohtaiset matkustus- ja rokote-, sekä testitodistusvaatimukset ja siinä voi hallinnoida omia koronavirukseen liittyviä matkustusasiakirjoja helposti ja turvallisesti.  Kaikki tiedot tallennetaan ainoastaan matkapuhelimeen, eikä niitä tallenneta Finnairin tai muiden toimijoiden tietokantoihin. Matkustaja voi valita, näyttääkö hän tietonsa Finnairin henkilökunnalle lentoasemalla sovelluksella tai jollain vaihtoehtoisella tavalla.

IATA_TravelPass_1IATA Travel Pass myös tarkastaa matkustajan matkustusasiakirjat ja vertaa niitä matkustusvaatimuksiin ja kertoo voiko annetuilla tiedoilla matkustaa. IATA Travel Passin käyttö  nopeuttaa asiakirjojen tarkastamista kokeiluun osallistuville tarkoitetulla lähtöselvitystiskillä Helsinki-Vantaan ja Lontoo Heathrow’n asemalla.

 Finnair lupaa sovelluksen käyttäjille kokeilujakson aikana 15 prosentin alennuksen Terveystalon Kampin-toimipisteen testauspalvelusta sekä 2000 ylimääräistä Finnair Plus -pistettä. Alennettu hinta PCR-testille on 138,60 euroa ja antigeeni-testille 114,10 euroa.

IATA Travel Pass -sovellus on edelleen kehitysvaiheessa eivätkä kaikki sen ominaisuudet ole vielä käytössä.   Kehitystyötä tehdään myös asiakaspalautteen avulla ja matkan jälkeen Finnair lähettää kokeiluun osallistuville asiakkaille palautekyselyn.

Huhtikuussa 2021 lanseerattu IATA Travel Pass on jo lähes 50 lentoyhtiön koekäytössä. Ensimmäisenä sovelluksen koekäytön aloittivat jo maaliskuussa 2021 Singapore Airlines sekä Qatar Airlines. Niitä seurasivat Air Baltic, Air New Zealand, Air Serbia, Emirates, Etihad, Ethiopian Airlines, Iberia, Korean Air, Malaysia Airlines, Qantas, SaudiaSwiss ja Virgin Atlantic. Nyt mukaan sovelluksen käyttöön liittyi yhden reitin osalta siis myös Finnair. MH

Finnairin Travel Pass -kokeilu

 

Lue myös: