Finnair avaa suoran reitin Hanoihin kesällä 2013

Vinh_HaLong_vietnamtourismFinnair aloittaa lennot Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin kesällä 2013. Avaus jatkaa yhtiön strategian mukaista panostusta Aasian ja Euroopan väliseen lentoliikenteeseen. Viranomaisten hyväksynnän saatuaan Finnair on ainoa eurooppalainen lentoyhtiö, joka tarjoaa suoran lentoyhteyden 6,5 miljoonan asukkaan Hanoihin. Suomi ja Venäjä pääsivät vastikään sopuun uusista ylilentoluvista.

Finnair operoi reittiä Hanoihin kesäkuun 14. päivästä alkaen kolmella viikkovuorolla ja tarjoaa niiden myötä toimivat jatkoyhteydet Hanoin-lennoilta yli 60 Euroopan kohteeseensa.

Hanoin-reittiä liikennöidään kesäkauden loppuun, 27. lokakuuta 2013 asti. Finnairia Vietnamissa edustaa East Sea Travel & Air Service Group.

”Olemme tyytyväisiä voidessamme lisätä Hanoin 12:nneksi Aasian kohteeksemme”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

”Tämä on jälleen uusi tärkeä askel kohti pitkäaikaista tavoitettamme kaksinkertaistaa Aasian myyntimme vuoteen 2020 mennessä”, hän jatkaa.

Hanoi on yksi keskeistä tieteen ja tutkimuksen keskuksista Kaakkois-Aasian alueella ja sen on ennustettu olevan talouskasvultaan yksi maailman nopeimmin kasvavia keskuksia vuosina 2008-2025 (lähde: PriceWaterhouseCoopers).

Kaupunki tunnetaan myös historiallisesta keskustastaan, ranskalaisvaikutteisesta arkkitehtuurista sekä buddhalaisten pyhiinvaelluskohteen  Chua Huongin kalkkikivisistä temppeleistä ja pyhätöistä Huong-vuoren lähistössä.

Hanoin lähellä on myös UNESCO:n maailmanperintökohde, yli tuhannesta kalkkikivisaaresta muodostuva Halonginlahden saaristo.

Finnair on rakentanut Aasian-strategiaansa kahden vuosikymmenen ajan hyödyntäen Helsingin optimaalista maantieteellistä sijaintia, joka mahdollistaa lyhimmät  reitit Aasian suurkaupunkien ja yli 60 Euroopan kohteen välillä.

Finnairin lentoaikataulut on suunniteltu tukemaan sujuvia jatkoyhteyksiä Helsingistä. Hanoin lisäksi Finnair liikennöi Aasiassa Bangkokiin, Pekingiin, Chongqingiin, Delhiin, Hongkongiin, Nagoyaan, Osakaan, Souliin, Shanghaihin, Singaporeen ja Tokioon.

Lue myös: