Finnairin Busanin reitti avataan maaliskuussa 2020 - suomalaisyhtiön 20. Aasian-reitti

Finnair_A350_TO(päivittynyt klo 15.46) Finnair jatkaa Aasian reittiverkostonsa laajentamista ja avaa uuden reitin Etelä-Korean Busaniin. Uusi reittioikeus julkistettiin Etelä-Korean presidentin Suomen-vierailun aikana kesäkuussa 2019. Finnair on pian ainoa lentoyhtiö, joka lentää suoraan Euroopasta Etelä-Korean toiseksi suurimpaan kaupunkiin.


Finnair operoi kesäkaudella 2020 kolme viikottaista lentoa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin  Busaniin polttoainetehokkaalla A350-lentokoneella 30. maaliskuuta alkaen. 

Etelä-Korean Yeongnamin alueelle ei aeimmin ole ollut tarjolla suoraa lentoreittiä Euroopasta. Finnair onkin jo vuosien ajan ollut kiinnostunut reittiavauksesta Busaniin. Kesällä 2019 Busaniin tuli tarjolle haettavaksi kolme viikkovuoroa, jotka Finnair odotetusti haki itselleen.

Busanin Gimhaen lentokentältä on nykyisin tarjolla ainoastaan alueellisia lentoja ja maaliskuussa 2020 avattava Helsinki-Busan -reitti tarjoaa merkittävät yhteydet ympäri maailmaa Finnairin reittiverkoston kautta yli 100 kohteeseen Euroopassa.

Finnair_A350_LWKAiemmin Finnairin reittiverkostossa on voinut lentää Busaniin Japan Airlinesin codeshare-lennoilla. Kyseinen yhteys tuli tarjolle vuonna 2015. Lisäksi Busaniin on voinut matkata lauttaliikenneyhteydellä Finnarin kesäkohteesta Japanin Fukuokasta.

”Olemme todella iloisia ollessamme Euroopan ensimmäinen lentoyhtiö, joka lentää Busaniin. Kohde on erinomainen lisä Aasian reittiverkostoomme”, kertoo Ole Orvér, Finnairin kaupallinen johtaja.

Aiemmin myös Lufthansa on lentänyt Busaniin, mutta tuolloin reitti kulki Incheonin kautta. Lufthansa lensi reittiä ainakin vuodesta 2007 vuoteen 2014. Finnair on siis ensimmäinen lentoyhtiö, joka tarjoaa suoran lennon Busanista Eurooppaan.

Busan on nyt Finnairin verkoston toinen kohde Etelä-Koreassa. Finnair on lentänyt Etelä-Korean Soulin Incheonin lentoasemalle jo kesäkuusta 2008 lähtien. Incheoniin lennetään päivittäin.

”Korea on yksi parhaista globaaleista markkinoistamme, ja olemme operoineet lentoja Souliin jo 11 vuoden ajan. On hienoa tarjota uusi kohde asiakkaillemme ja jatkaa kannattavaa kasvua Aasiassa.”

Busan sijaitsee Korean niemimaan kaakkoiskärjessä, ja se on tunnettu kauniista maisemistaan, joissa yhdistyvät vuoret, joet ja meri. Kohteessa on kauniita rantoja ja erinomaisia vaellusreittejä, sekä miellyttävä ilmasto.

Finnair on erikoistunut Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen yhdistämiseen lyhyen pohjoisen Helsingin-reitin kautta. Lentojen aikataulut on suunniteltu tukemaan sujuvia siirtymiä ja lyhyitä matkustusaikoja.

Busanin myötä Finnairin reittiverkosto Aasiassa kasvaa jo 20 kohteeseen.

Päivittynut 15.46: Lisätty tieto Lufthansan lennoista Busaniin.

Lue myös aikaisemmat uutisemme koskien Busanin reittiavausta: