Finnair ja Olympiakomitea kuusivuotiseen yhteistyöhön

A330_tail_closeUrheilumaailman katseet siirtyvät seuraavien Olympialaisten myötä Aasiaan. Finnair hakee menestystä yhdessä olympia- ja paralympiajoukkueen kanssa Pyeongchangin 2018, Tokion 2020 ja Pekingin 2022 kisoista. 

Finnair ja Olympiakomitea ovat solmineet kuuden vuoden mittaisen yhteistyön, joka pitää sisällään Pyeongchangin 2018, Tokion 2020 ja Pekingin 2022 olympialaiset ja paralympialaiset. Yhteistyö liittyy suomalaisten huippu-urheilijoiden tukemisen lisäksi Finnairin kasvavaan Aasian liiketoimintaan.

Olympia- ja paralympiajoukkueen tukena on myös Finavia. Helsinki-Vantaan lentoasema toimii urheilijoiden viimeisenä etappina ennen siirtymistä kisapaikoille.

"On ilo olla mukana tukemassa olympia- ja paralympiajoukkueen matkaa kohti menestystä. Haluamme tarjota urheilijoille parhaan mahdollisen tavan kisoihin valmistautumiseen ja itse kisoihin liittyvään matkustamiseen. Seuraavat kolmet Olympialaiset pidetään meille tärkeissä Aasian maissa, jonne Finnair tarjoaa loistavat yhteydet. Olympialaiset ja paralympialaiset ovat siis meille myös mahdollisuus kasvattaa liiketoimintaa ja tehdä Finnairia tunnetuksi maailmalla", toteaa Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

"Tuemme joukkueiden matkantekoa kotikentältä maailmalle ja annamme oman panoksemme siihen, että kisoihin osallistuvat urheilijat pääsevät sujuvasti matkaan. Me Finaviassa kannustamme maailmalla olevia urheilijoita toteuttamaan omia unelmiaan ja elämme lentoasemalla olympiahengessä mukana", sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Helsinki-Vantaa on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen keskeinen solmukohta. Mantereiden välisten lentoyhteyksien määrällä mitattuna se on yksi Euroopan suurimmista lentoasemista.

"Matkustaminen on olennainen ja välttämätön asia urheilijoiden elämässä ja tämä sopimus on sitä kautta tärkeä asia suomalaiselle huippu-urheilulle. On hienoa, että Olympiajoukkueena edustamme kotimaista Finnairia. Minulle on tärkeää, että tehokkaiden ja mahdollisimman suorien lentoreittien avulla pystyn minimoimaan lentämisen aiheuttamia ympäristövaikutuksia", kertoo Sotsin lumilautailun slopestylen hopeamitalisti Enni Rukajärvi.

Finland House tarjoaa globaalin näkyvyyden suomalaisyrityksille

Riossa toteutettu Finland House -projekti oli menestys. Finland House tarjontaan tutustui 35 000 ihmistä ja talossa järjestetyt tilaisuudet ja mukana olleet toimijat keräsivät laajan kansainvälisen huomion. Mukana olleet yritykset solmivat myös kauppoja operaation aikana. Koreassa 2018 on tarkoitus toteuttaa vastaavanlainen vienninedistämiseen ja Suomen maakuvaviestintään keskittyvä toiminta.

"Tulevat Olympiaprojektit tuovat isoja liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille eri toimialojen yrityksille. Tästä hyvänä esimerkkinä on suomalaisyritysten mahdollisuus tarjota osaamistaan Pekingin Olympialaisten maastohiihdon, ampumahiihdon sekä mäkihypyn kilpailupaikkojen suunnitteluun", sanoo Finpron toimialajohtaja Ilkka Homanen.

"Pyeongchangin kisojen avajaisiin on aikaa tasan vuosi ja olemme erittäin tyytyväisiä Finnairin yhteistyön jatkumiseen. Olympiajoukkueen kannalta moni asia helpottuu olennaisesti yhä syvenevän yhteistyön kautta. Aasian merkitys suomalaiselle elinkeinoelämällä on merkittävä ja meidän tavoitteenamme on tarjota Finland House-konsepti kiinnostuneille yrityksille seuraavissa 2018, 2020 ja 2022 olympialaisissa. Pyeongchangin osalta olemme jo liikkeellä", avaa Olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson.