Finnair ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY sopivat vapaaehtoisista tuottavuuden parannuksista

KabiiniFinnair ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry ovat yhdessä sopineet kustannussäästöihin ja työn tuottavuuden parantamiseen tähtäävistä toimenpiteistä, joilla saavutetaan usean miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt. Säästöt ovat osa Finnairin kustannussäästöohjelmaa, joka tähtää 140 miljoonan euron säästöihin vuosittaisista kustannuksista.

Yhdessä sovittuihin toimiin kuuluu muutoksia, jotka mahdollistavat henkilöstön tehokkaamman käytön kaukoliikenteen lisääntyessä, säästöjä hotelli- ja kuljetuskustannuksissa sekä ateriakorvausten ja kannustinpalkkioiden muutoksia.

"Olemme erittäin iloisia siitä, että SLSY on osoittanut ymmärrystä lentoliikenteessä tapahtuvaa valtavaa murrosta kohtaan", sanoo Finnairin asiakaspalvelusta vastaava johtaja Anssi Komulainen. "Nyt sovitut muutokset tuovat säästöjä ja parantavat työn tuottavuutta, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin."

Sopimukseen kuuluu myös irtisanomissuoja edustamillemme työntekijöille vuoden 2013 loppuun saakka, mikä oli meille tärkeää," sanoo SLSY:n puheenjohtaja Thelma Åkers.