Finnair korvaa American Airlinesin Chicagon kesäreitillä

AA_reittiavaus_3Finnair avaa kesäreitin Chicagoon ja lentää kaupunkiin kolmesti viikossa kesäkuun 13. päivästä lokakuun 17. päivään asti. Lennot lähtevät Helsingistä maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin. Aiemmin American Airlinesin operoima Chicago korvaa Finnairin kahtena edelliskesänä lentämän Hanoin reitin Finnairin kaukoliikennetarjonnassa.

Finnairin Chicagon lennot ovat osa yhtiön Pohjois-Atlantin liikennettä koskevaa yhteistyöhanketta, jossa ovat mukana British Airways, Iberia, American Airways ja US Airways. Yhteistyön ansiosta Helsingistä pääsee kymmeniin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin aina Vancouverista Charlotteen yhdellä vaihdolla.

AA_reittiavaus_2Helsinki-Chicago -reittiä on aiemmin operoinut American Airlines. Kaupunki on yksi American Airwaysin hubeista, ja Finnairin asiakkaat pääsevät sieltä codeshare-lennoilla useisiin Yhdysvaltojen kohteisiin, kuten San Franciscoon ja Los Angelesiin.

Finnairin muihin kesäkohteisiin vuonna 2015 kuuluvat muun muassa Ateena, Dublin, Malta ja Split.

Michiganjärven etelärannalla sijaitseva Chicago on keskilännen suurin kaupunki ja tärkeä liiketoiminnan, vapaa-ajan ja kulttuurin keskus. Kaupungissa on 2,7 miljoonaa asukasta ja metropolin alueella asuu yhteensä yli 9 miljoonaa ihmistä.

Chicago on tunnettu pilvenpiirtäjistään, huippuluokan urheilujoukkueista, ostosmahdollisuuksista ja aktiivisesta taide- ja kulttuurielämästä. O'Haren kansainvälinen lentoasema (KORD) sijaitsee 28 km Chicagosta luoteeseen.

Lue myös: