Finnair lentää normaalisti Turkin kohteisiin - matkatoimistot seuraavat tilannetta

A321ER_10Finnair lentää normaalisti Turkin kohteisiinsa Antalyaan ja Gazipasaan. Kuluvan viikonlopun ajalta matkustajille tarjotaan kuitenkin lähdön siirtoa tai vaihtoehtoista lentoa toiseen Euroopan kohteeseen.

Turkin sotilasvallankaappausyrityksen takia Finnair tarjoaa matkustajilleen mahdollisuutta siirtää 16.-17. heinäkuuta välillä olevat Antalyaan tai Gazipasaan aina 17. elokuuta saakka. Toisena vaihtoehtona on vaihtaa lennot toiseen Euroopan kohteeseen.

Matkanjärjestäjät kuten Finnmatkat ja Aurinkomatkat seuraavat Turkin tilannetta tarkasti. Niiden mukaan tilanne lomakohteissa on rauhallinen.

Suomen ulkoministeriö kehottaa Turkkiin matkaavia ihmisiä olemaan yhteydessä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön. Ulkoministeriö muistuttaa myös matkustusilmoituksen tekemisestä.

Ulkoministeriö ei ole vielä julkaissut uutta matkustustiedotetta Turkkiin mutta aikaisemman 29. kesäkuuta julkaistun tiedotteen mukaan maassa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Edustusto kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta suurissa kaupungeissa, Itä-Turkissa sekä välttämään matkustamista ja oleskelua Kaakkois-Turkin alueilla sekä Syyrian ja Irakin rajan tuntumassa. Edustusto kehottaa matkailijoita välttämään suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia kaikkialla Turkissa.

Ulkoministeriön Turkin matkustustiedote (29.9)