Finnair perui tukilakon seurauksena tiistailta 26.11. seitsemän kaukolentoa

 Finnair_A330Postilakkoon liittyvät tukilakot vaikuttavat Finnairin lentoihin vielä tiistaina 26. marraskuuta. Ilmailualan Unionin (IAU) maanantaisen tukilakon seurauksena tiistailta on peruttu seitsemän kaukolentoa. Myös muut muutokset ovat edelleen mahdollisia.

Finnairin nyt perumat kaukolennot ovat maanantaina peruuntuneiden lentojen paluulentoja. Ne eivät siis päässeet alunperin matkaan maanantaina tukilakon vuoksi.

Finnair pyrkii minimoimaan tilanteesta aiheutuvat haitat asiakkailleen. Se tekee parhaansa etsiäkseen matkustajilleen vaihtoehtoisen lennon määränpäähän mahdollisimman pian.

Koska vaihtoehtoisia lentoja on rajoitetusti saatavilla, uudelleenreititys on haastavaa ja vie aikaa. Uudelleenreitityksen jälkeen mattkustaja löytää päivitetyn matkasuunnitelman Finnairin verkkopalvelun Varaukseni-sivulta.

Kaikkiaan Finnair on siis joutunut perumaan postilakon tukilakkojen seurauksena ainakin 283 lentoa. Vaikutukset ovat koskettaneet yli 20 000 matkustajaa. Finnair ei ole osapuoli Postin ja Paltan sekä PAU:n välisessä työehtokiistassa.

Tukilakkojen seurauksena lentojaan ovat peruneet myös Lufthansa, Qatar Airways ja Turkish Airlines. Näistä kaksi jälkimmäistä on korvannut toisen pävittäisen lentonsa A350-1000 ja A330-300 -laajarunkokoneilla. SAS ja Norwegian eivät ole ilmoittaneet joutuneensa perumaan lentojaan.

Finnairin tiistailta 26.11 perutut lennot

 •  San Francisco - Helsinki (AY012)
Tokio Narita - Helsinki (AY072)
•    Hong Kong - Helsinki (AY102)
•    Shanghai - Helsinki (AY088)
•    Soul - Helsinki (AY042)
•    Peking - Helsinki (AY086)
•    Bangkok - Helsinki (AY145)

Lue myös: